Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Sergiu Brusture a participat cu o selecție de timbre la „2024 European Youth Sport Philately Challenge“ dedicată Jocurilor Olimpice din acest an!

În mod tradițional, Jocurile Olimpice nu sunt precedate doar de ample pregătiri edilitare, ci și de o serie de manifestări complementare, dar care, fără îndoială, n-ar putea concura în audiență Olimpiada, dacă ar fi programate în paralel cu aceasta. O astfel de manifestare, dedicată celei de-a 33-a ediții a Jocurilor Olimpice de Vară din acest an (a căror deschidere oficială va avea loc vineri, 26 iulie), a fost „Paris-Philex 2024“, o amplă expoziție filatelică de nivel mondial, dublată de „Concours Open Sport Philatélique 2024“, competiție subscrisă Campionatul Național de Filatelie al Franței.

În secțiunea deschisă participării tinerilor filateliști cu vârste cuprinse între 8 și 21 de ani din Europa, „2024 European youth philately challenge“, dintre expozanții din România, implicit din Europa, s-a evidențiat Sergiu Brusture, de 16 ani, din Reșița. În prezent elev al Colegiului Național „Tudor Valdimirescu“ din Craiova, acesta s-a clasat pe locul 8 din cele 10 selecții reținute și punctate de juriu, cu grupajul său de timbre „Nadia Comăneci“. Celelalte locuri ale secțiunii au fost împărțite în mod egal de expozanți din Spania, Franța și Germania. Rezultatul obținut de expozantul reșițean a contribuit la plasarea României în urma acestora, pe locul 4, dar înaintea Elveției și Marii Britanii, în clasamentul pe țări.

JCS-Walter Fleck