Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La solicitarea primarului, Poliția Locală va închiria un cântar mobil pentru camioane. Asta deoarece Ioan Popa e decis să amendeze tot ce este supratonaj. Primarul a anunțat asta referindu-se la depozitul de fier vechi încă aflat în spatele Liceului „Traian Vuia”!

Scriem „încă” deoarece, conform lui Popa, acel depozit trebuie să dispară neapărat. „Pentru firma de fier vechi a sosit ceasul al 13-lea și trebuie să ia în calcul unele schimbări acolo!”, declară Ioan Popa după discuții repetate pe care le-a avut, de-a lungul ultimilor patru ani, cu conducerea agentului economic respectiv. „Din nefericire pentru toată lumea, ei n-au înțeles mesajul nostru de a gândi o relocare a depozitului. Nu fac asta din indolență, din nepăsare. Ne vor pune în situația de a bloca accesul rutier spre combinat. Vom începe să punem presiuni pe ei. Probabil vor urma intimidări și lamentări că punem în pericol o investiție.”, afirmă primarul care propune alternativa transportului feroviar de fier vechi. Asta deoarece firma în cauză a cumpărat ICM Bocșa și au linie de cale ferată în proprietate. Astfel, ar putea duce fierul vechi din depozitul de la Reșița în ceea ce primarul descrie drept „fabrica inertă și moartă” de la Bocșa. Apoi, de acolo să-l încarce în vagoane și să-l transporte la combinat.

Ioan Popa a vorbit și despre discuțiile serioase pe care le-a avut cu Romulus Ioan, directorul combinatului reșițean, pentru un drum de acces în combinat prin spatele haldei de zgură. „Astfel, cel puțin într-o fază anterioară, să putem veni cu fierul vechi prin zona Dealul Crucii ca să intrăm în combinat pe partea cealaltă!”, a încheiat primarul.

JCS-Ionel Ivașcu