„Festivalul Șahului 2014“ în Polivalenta reșițeană - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Timp de trei zile, s-au desfășurat, în Sala Polivalentă, întrecerile „Festivalului Șahului 2014“, cu participarea unui mare număr de iubitori ai sportului minții, din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, dar și din Ungaria.

În prima zi a avut loc concursuri de dezlegări probleme. La copii 10 ani s-a impus David Alexandru Korcsek, cu 37 de puncte, urmat de Petru Rareș Ivașcu, Dumitru Robert Mădălin Șalariu, fiecare cu câte 25 de puncte, și de Giorgia Daian Burciu, 22 de puncte. La juniori 16 ani, locul întâi a fost ocupat de Andru Mihai Buga, 44 de puncte, secondat de Andreea Ioana Bărăitaru, 25 de puncte, și Daria Maria Zglimbea, 22 de puncte.

Ziua a doua a fost rezervată șahului rapid, cu 30 de concurenți la start, printre care și doi maeștri internaționali. A câtigat Balla Tamaș Kristof, cu 7 puncte, urmat de Ioan Păduraru și Balla Tibor, fiecare cu câte 5,5 puncte. Întrecerea juniorilor 16 ani a fost adjudecată de Petru Bogdan Carașcă, 4,5 puncte, podiumul fiind completat de Andru Mihai Buga și Pavel Andrei Carașcă, fiecare cu câte 4 puncte. La junioare 16 ani, locul întâi a fost ocupat de Francesca Iulia Kovacs, 4 puncte, urmată de Diana Anna Colonescu, 3,5 puncte, și Andreea Ioan Bărăitaru, 3 puncte. Primele trei poziții, la copii 10 ani, au fost ocupate, în ordine, de David Alexandru Korcsek, David Țeicu și Giorgia Daiana Burciu.

Ultima zi a festivalului la avut în prim-plan pe Daniel Marius Milian, care s-a impus la șah blitz, cu 5,5 puncte, din 7 posibile. Pe locul doi s-a clasat Dumitru Cornel Bohara, 5,5 puncte, iar poziția a treia i-a revenit lui Gheorghe Stroescu, 5 puncte. În fine, turneul juniorilor a fost la fel de interesant, învingător fiind David Datcu Goiceanu, urmat de Andru Mihai Buga și David Alexandru Korcsek.

Adrian Roman