Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Colindătorii ucraineni, tineri sau seniori, din Caransebeș, Cornuțel (comuna Păltiniș), Sălbăgelul Nou (comuna Sacu), comuna Copăcele și satul aparținător Zorile, Lugoj (județul Timiș), dar și reprezentanți ai minorității germane din județ, au răspuns invitației Filialei Caraș-Severin a Uniunii Ucrainenilor din România și au participat sâmbătă, 16 decembrie 2023, la tradiționalul “Festival al colindelor ucrainene”!

Organizată la Casa de Cultură “George Suru” din Caransebeș, manifestarea s-a bucurat de participarea deputatului Nicolae-Miroslav Petrețchi, președinte UUR, a doamnei subprefect Adina Radici, a primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a președintelui Filialei Caraș-Severin a UUR, Daniel Basaraba, a membrilor Comitetului (RADA) a UUR, a reprezentanților comunității ucrainene din județ și alți invitați.

Le mulțumesc tuturor participanților. Festivalul a fost o reușită și ne dorim să îl ducem mai departe. Ce poate fi mai frumos decât păstrarea tradițiilor, obiceiurilor, identității?, ne-a spus Daniel Basaraba.

JCS-L.A.