Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Directorul APIA Caraş-Severin susţine că pentru peste 11 mii de fermieri cărăşeni se procesează cererile pentru suprafaţă şi pentru peste 90 de mii de hectare cererile s-au închis! 

Fermierii cărăşeni să îşi depună cererea online. Este îndemnul directorului APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu, care susţine că în acest demers fermierii vor fi sprijiniţi. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor și pentru a asigura continuitatea finanțării sectorului agricol, prin schemele de plăți și măsurile de sprijin pe care le gestionează, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a instituit, începând cu data de 6 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, a mijloacelor electronice de comunicații și a sistemului IACS, în conformitate cu prevederile unui ordin al ministrului Agriculturii. Astfel, în cele două zile de depunere electronică, la nivel naţional s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafață de 111.448 hectare. Totalul cererilor unice de plată, la nivel naţional, depuse în perioada 2 martie-7aprilie este de 155.063 cereri, pentru o suprafață de 649.892 hectare.

„În acest context, vreau să vă spun că la nivelul judeţului Caraş-Severin s-a luat legătura cu peste 60% dintre fermieri şi peste 11 mii de cereri sunt în fazele de procesare. Astfel, suntem în prima treime a judeţelor care stau foarte bine la procesarea cererilor. Oamenii sunt sunaţi, îi întrebăm dacă au ceva de declarat în plus faţă de anul trecut şi le cerem acordul pentru procesare. După terminarea stării de urgenţă, fermierii vor merge să îşi semneze cererile. Facem toate demersurile să finalizăm cu succes Campania 2020 de depunere/ primire a cererilor unice de plată până la data de 15 iunie 2020, astfel încât începând cu 16 octombrie 2020, oamenii să îşi primească avansurile“, ne-a spus Dumitru Stepanescu, şeful APIA.

JCS-Nina Curiţa