Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta a fost reacția primarului Caransebeșului după ce judecătorii de la Tribunalul Caraș-Severin i-au permis chirurgului Gheorghe Borcean să revină în sălile de operație ale spitalului caransebeșean!

Acestuia nu i s-a mai prelungit contractul cu spitalul, însă s-a considerat nedreptățit, iar magistrații l-au repus rapid în drepturi, suspendând decizia managerului Singh până la judecarea cazului pe fond.

Primarul Felix Borcean spune că activitatea medicului Gheorghe Borcean a adus numeroase prejudicii spitalului și așteaptă acum să vadă cât de repede se va judeca pe fond cazul trimiterii acestuia la pensie. „Chiar dacă suntem neamuri, eu îmi respect statutul de primar și am considerat că activitatea Dr. Borcean de-a lungul timpului a adus serioase prejudicii de imagine spitalului și breslei medicale în general. Desființarea ambulatoriului și înființarea unei asociații medicale profitabile doar pentru medici este doar una dintre ele. Despre alte practici, mai mult sau mai puțin cinstite, se vorbește doar pe la colțuri, aceeași Justiție care i-a prelungit dreptul de ședere în spital nefiind interesată să le stopeze sau să le amendeze. Oricum, este doar o etapă, eu însumi fiind victima unei astfel de proceduri judiciare în 2020 când a fost suspendată decizia prefectului de la acea vreme de a mi se înceta mandatul. Sunt curios cât de repede va fi judecat cazul pe fond, iar de va fi să câștige rămân doar cu consolarea, amară ce-i drept, că e un Borcean.”, a precizat edilul Caransebeșului.

Pe fond, primul termen în procesul Gheorghe Borcean vs Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a fost stabilit pentru data de 5 noiembrie 2024. Până atunci, pacienții răsuflă ușurați (sau nu?!): pot fi operați din nou de Gheorghe Borcean.

JCS-R.M.

1 Comentariu

  1. Din cauza putinei instruiri falnicii banateni de munte nu sunt in stare sa documenteze multiplele cazuri in care chirurgul Borcean a nenorocit prin operatiile sale o gramada de oameni. Colegii lui din Timisoara care au preluat unele din cazurile operate de el la Caransebes se feresc sa vorbeasca, iar din aceasta cauza o justitie putreda pana in maduva oaselor confirma acesti macelari ce nu au simtul masurii din nastere inapoi in posturile din care au nenorocit o gramada de oameni. O tara esuata pentru o natie esuata.

Adaugă comentariu