Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Caransebeșului s-a aflat pentru câteva zile în Israel, unde a discutat cu primarii din Ierusalim și Ariel, dar și cu șeful Parlamentului israelian. Vizita a fost facilitată de caransebeșeanul Ery Pervulescu, fostul șef al comunității evreiești din municipiu!

În cele câteva zile, primarul Felix Borcean a făcut tot posibilul să promoveze zona Caransebeș și județul Caraș-Severin, mai ales în ceea ce privește partea de turism, pentru că, de ce să nu recunoaștem, măcar din acest punct de vedere, cei care vin din alte părți au ce vedea. Iar cei din Ierusalim și Ariel au văzut deja, pentru că edilul Caransebeșului le-a prezentat în imagini diverse zone turistice cărășene.

„Eu am făcut o prezentare generoasă, adică nu am prezentat doar Caransebeșul, așa e și firesc, noi suntem într-un context favorabil, zona noastră e foarte ofertantă. Le-am vorbit despre MunteleMic, despre Poiana Mărului, despre Herculane, cu imagini, despre Semenic, Cheile Nerei, Dunăre, le-am prezentat practic întregul județ și au fost impresionați. Spre exemplu, ei în Israel au zăpadă doar într-un anumit loc și foarte rar, și sunt foarte mulți adepți ai sporturilor de iarnă. Le-am vorbit de proiectul care s-ar putea prefigura pe Muntele Mic, în legătură cu aeroportul, cu dezvoltarea infrastructurii. M-au întrebat cît faci de la București la Caransebeș, le-am spus că poate nu o să mai fie cazul, aterizează direct la Caransebeș, va fi șosea de mare viteză, cale ferată nouă, toate acestea atrag dezvoltare, pot veni firme care să investească aici. Am prezentat pentru potențiali investitori și structura economică a zonei, ce ramuri sunt mai dezvoltate, costul vieții, care e incomparabil mai mic la noi decât la ei, acolo totul e foarte scump.”, a comprimat Borcean cele câteva zile în care s-a aflat în Israel.

Urmează ca israelienii să întoarcă vizita cât de curând, mai ales că primarul Felix Borcean va demara procesul de înfrățire dintre Caransebeș și Ariel, un oraș tot cu 20.000 de locuitori, accentual urmând să fie pus pe turism, educație, sănătate și schimburi culturale.

JCS-R.M.