Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii cărăşeni au început anul „în forţă“. După ce în luna ianuarie au susţinut etapele pe şcoală a unor concursuri olimpice, tinerii se pregătesc în februarie pentru o nouă serie de competiţii.

Conform calendarului de desfăşurare a Olimpiadelor naţionale şcolare, în cea de-a doua lună a anului 2012 elevii vor participa la etapa locală la disciplinele Limbă, comunicare şi literatură română, clasele V-VIII, respectiv clasele IX-XII, Limba germană maternă, Limba franceză, germană modernă, rusă modernă, Matematică, Geografie, Informatică, Istorie şi Religie, toate cultele. De asemenea, în data de 11 februarie se va desfăşura şi concursul olimpic la disciplina Chimie.

Luna februarie este destinată şi etapelor judeţene la care vor participa elevii care studiază într-o limbă maternă. Pentru această perioadă sunt programate disciplinele Limba slovacă, Limba rusă, sârbă, cehă şi croată. De asmenea, în 25 februarie se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei la Limba engleză, iar în 4 februarie la Fizică.

În această perioadă se va desfăşura şi etapa pe şcoală la disciplinele Arte vizuale, arhitectură şi Istoria artelor (cls. XI-XII) şi Muzică. În calendarul concursurilor naţionale şcolare finanţate de către Ministerul Educaţiei în anul şcolar 2011-2012, luna februarie este destinată etapei judeţene a Concursului de ortografie „Simonyi Zsigmond“ (clasele V-VIII), Concursului de literatură maghiară „Hermészkedő“ (clasele IX-XII), a Concursurilor de recitare „Vidám versek versmondó versenye“ (clasele I-VIII) şi „Atlantisz Harangoz“ (clasele IX-XII), dar şi etapei naţionale a Concursului de ortografie „Implom József“ (clasele IX-XII).

Conform graficului Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii“ în luna februarie se desfăşoară etapa locală.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu