Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Mani Neumann, Ulli Brand și Urs Fuchs cântă pentru prima dată la Reșița pe 23 februarie. Se va întâmpla de la ora 19 la clubul Trust MC Reșița West, de pe Bd. A.I. Cuza nr. 5-53!

Farfarello au lansat 18 albume și patru dvd-uri şi au susținut peste 3.500 de concerte în toată lumea. De-a lungul timpului, membrii fondatori, Mani Neumann şi Ulli Brand, au adus pe scenă nume mari precum toboşarii Mike Barsimanto, Herb Quick şi Chris Thompson, în formule muzicale de trio, quartet şi chiar orchestre simfonice.

Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului”, este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii la Phoenix. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de preşedintele Traian Băsescu cu ordinul „Meritul cultural în grad de cavaler” pentru merite culturale deosebite aduse României. Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, recunoscut pentru stilul unic în care cântă la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Astfel, sunetul Farfarello devine unic, autentic şi original, Ulli reuşind să înlocuiască o întreagă orchestră prin felul cum menţine armonia şi basul cu o singură chitară acustică. Urs Fuchs este un muzician complex, care a cântat cu Jon Lord de la Deep Purple, Sally Oldfield, Kathy Kelly sau Frida de la Abba. A ajuns să cunoască România în urma unei vizite alături de Mani Neumann, când l-au impresionat oamenii deschiși și orașele din centrul țării pe care le-a vizitat.

Prin muzica lor, cei trei creează un sunet arhaic, brut, combinaţie de folclor est european cu influenţe contemporane din muzica tradiţională și cea clasică, jazz și rock. Biletul la concertul din 23 februarie costă 40 de lei, locurile sunt limitate, iar rezervări se pot face la tel. 0733939599.

JCS-Ionel Ivașcu