Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Serviciile publice comunitare de evidența persoanelor din județ vor avea program special atât în 8 iunie, cât și în 9 iunie, ziua alegerilor!

Sâmbătă, 8 iunie, cererile de eliberare a actelor de identitate expirate, pierdute sau deteriorate ale persoanelor cu drept de vot vor fi soluționate în intervalul orar 8:00-16:00, informează Instituția Prefectului. Duminică, 9 iunie, programul special al serviciilor publice comunitare de evidenţa persoanelor va fi 07:00-16:00, în cazul celor din teritoriu, respectiv 07:00-19:00, în cazul municipiului Reșița.

Prin instituirea acestui program special se vine doar în sprijinul persoanelor cu drept de vot aflate în situațiile menționate (acte de identitate expirate, pierdute sau deteriorate), în contextul desfășurării, duminică 9 iunie 2024, a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi pentru autorităţile administraţiei publice locale. Reamintim că, la alegerile locale, cetățenii români nu vor putea vota decât la secția la care sunt arondați cu domiciliul sau cu reședința, dacă a fost stabilită cu cel puțin 60 de zile înainte de data scrutinului!

Oficial și legal, campania electorală începută în 10 mai se încheie în dimineața zilei de sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 07:00. Duminică, 9 iunie, votarea va începe de la ora 07:00 și se va încheie la ora 22:00. Alegătorii aflați după această oră în incinta secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara ei pentru a intra în localul de vot, își vor putea exercita dreptul de vot, până la ora 23.59.

JCS-Walter Fleck