Fără Reşiţa, Timişoara pierde competiţia în faţa oraşelor din viitorul european - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BANAT – Asta susţin cititorii care au comentat pe marginea schimbului de păreri dintre consilierii judeţeni timişeni, Dan Idolu şi Călin Dobra, şi primarul Reşiţei, Nelu Popa vizavi de trenul cu hidrogen, proiectul de anvergură pe care Caraşul şi Timişul vor să îl facă împreună!

Aşa cum vă spuneam zilele trecute, fostul director de la Aeroportul Timişoara, Dan Idolu, susţinea că judeţul Timiş aruncă bani pe visele cărăşenilor.

Unul dintre cititorii fideli ai noştri, Nicolae G., spune că „unii politicieni încă nu înţeleg că Timişul, Caraş-Severinul, o parte din Arad şi Mehedinţi, cât şi ceea ce înseamnă până la Tisa, formeaza Banatul, regiune care, mai devreme sau mai târziu, va fi una cu rol important, mai ales economic vorbind, în context transfrontalier, dar prevăd şi politic (pe termen mai lung). Iar Timişoara fără Reşiţa va pierde competiţia în faţa oraşelor cu care va concura în viitorul european: Belgrad, Novi Sad, Szeged şi Arad. De fapt, competiţia a început demult, dar nu este foarte vizibilă din cauza lentorii progresului economic ce îşi are capii de decizie în Tripleta BBB – Belgrad, Bucureşti, Budapesta – tripletă ce nu acordă Banatului istoric o importanţă deosebită“.

Cititorul nostru consideră că cei care conduc Caraş-Severinul şi Reşiţa, adică Dunca şi Popa, „fiind oameni de afaceri şi trăind pe pielea lor nefericirile provocate de ceea ce înseamna birocraţie, izolare şi dolcele far niente bazat pe păcătoasa fală bănăţeană pentru nimic, de fapt se mişcă. Iar mişcarea lor este benefică pentru întreaga regiune“.

Cititorul nostru mai crede că mulţi, din motive politice sau cunoscând mai puţin patrulaterul delimitat de Dunăre, Tisa, Mureş şi Carpati, limitaţi la dimensiunea oraşelor şi judeţelor, nu gândesc departe. „Backgroundul persoanelor citate în articol mă face să cred că acest tip de politicieni, chiar dacă în poziţii administrative ar putea face şi lucruri bune, sunt o frână în dezvoltarea Banatului pe termen lung“, a mai scris pe CAON, Nicolae G. Un alt cititor a întărit cele spuse, precizând că: „Dacă măcar 50% ar gândi ca dvs, atunci Banatul ar fi departe! Tot Banatul!“.

JCS-Nina Curiţa