Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Între 26-28 iulie, Reșița va găzdui ediții pilot ale Street Delivery și UrbanEye Film Festival. Evenimentele incluse în proiectul „Fantasticul Funicular: ultimul an în straie vechi“ vor reprezenta un bun prilej pentru comunitatea locală de a se reuni în jurul celei mai emblematice structuri de patrimoniu industrial a orașului, înainte ca aceasta să intre în șantierul de restaurare și conversie spre viitoarea sa funcțiune: o nouă axă de mobilitate (pietonală și de ciclism) care va conecta centrul orașului și dealurile dimprejur!

Cel puțin aceasta este intenția organizatorilor: MKBT, împreună cu Asociația Arta în Dialog, în parteneriat cu o serie de organizații locale și naționale. „De mulți ani ne dorim să aducem conversațiile despre transformarea orașului mai aproape de oameni, mai în stradă. Ce ocazie fantastică să invităm comunitatea reșițeană în jurul funicularului, să-i facem cunoscută istoria și să dezbatem noua sa menire pentru oraș și pentru locuitori!“, a precizat cofondatoarea MKBT, Marina Neagu.

Sub formatul Street Delivery, vor fi organizate tururi ghidate, ateliere interactive pentru tineri și copii, intervenții ghidate de artiști din toată țara, expoziții și dezbateri publice pe teme precum valorificarea patrimoniului industrial local, perspective de mobilitate, co-guvernanță, etc.

Festivalul de Film UrbanEye, proiect unic dedicat filmului, arhitecturii și urbanismului, va aduce în premieră la Reșița o serie de proiecții de film în aer liber, în zona pietonală a Centrului Civic, dar și tururi ghidate în zona industrială, precum și un program bogat de evenimente dedicate copiilor și tinerilor. Programul detaliat al evenimentelor urmează a fi publicat în 20 iulie, precizează organizatorii.

JCS-B.P.

2 Comentarii

  1. Pojejena forever Reply

    Sunt curios ce o să faceți cu cimitirul revoluționarilor 1848 de pe dealul crucii de la capătul funicularului. Am o premoniție.

  2. As dori sa publicați raportul de evaluare al ISCIR, privind siguranța respectivului obiectiv precum și cel al IGSIC… Să nu ne trezim ca trebuie înlocuit vreun picior al funicularului, așa cum au fost înlocuite grinzile podului Doman…asta bineînțeles pe banii resitenilor… Să nu uităm că structura funicularului nu a fost măcar vopsita de peste 35 de ani… De întreținere curentă nici nu mai vorbim…

Adaugă comentariu