Caraş-Severin, Romania

VEST – Europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, susţine că ţara noastră a obţinut a patra cea mai mare alocare nerambursabilă de fonduri de la Uniunea Europeană pentru lupta împotriva COVID!

Drept urmare, România va primi peste trei miliarde de euro pentru combaterea pandemiei cauzate de coronavirus.

„România și delegația română au dat dovadă de profesionalism și implicare în ceea ce privește reprezentarea intereselor țării în fața Comisiei Europene. Necesitățile reale ale României au fost prezentate foarte bine, argumentat și detaliat, astfel că atunci când s-au împărțit fondurile pentru Europa, alocarea pentru România a ajuns la 3,097 miliarde euro. Suntem pe poziția a patra în Europa ca finanțare nerambursabilă. Graficul împărțirii fondurilor europene demonstrează și subliniază solidaritatea Uniunii Europene cu țările de pe continent. Lupta împotriva efectelor COVID-19, fie că vorbim de cele medicale, fie că ne referim la cele sociale sau economice, trebuie să fie dusă unitar și în solidaritate. Împreună luptăm pentru limitarea răspândirii virusului, asigurarea furnizării de echipamente medicale, promovarea cercetării pentru tratamente și vaccinuri, dar și pentru sprijinirea locurilor de muncă, a întreprinderilor și a economiei. Mai trebuie precizat că instituțiile Uniunii Europene monitorizează îndeaproape situația și iau măsuri, de la adoptarea unor acte legislative până la coordonarea permanentă cu statele membre. Nevoile și necesitățile României sunt prezentante în mod constant factorilor decidenți, alocarea acestor fonduri nerambursabile fiind un efect direct”, ne-a declarat europarlamentarul PNL (PPE) Gheorghe Falcă.

JCS-L.A.

1 Comment

  1. Johann Nicolescu Reply

    Mult, mult, prea tarziu pentru romanii din Romania. Nu avem combinezoane, masti, viziere, manusi pentru medici, manusi, ventilatoare si medicamente. Ce sa mai vorbim de teste ? In ritmul asta sa ne apere Bunul Dumnezeu sa ajungem ca Italia sau Spania. Si toate astea din cauza luptei politice oarbe pentru ca PNL-pdl sa puna mana pe ciolan, pe putere. Asa presedinte si guvern s-a votat, asa presedinte si guvern avem. Toate masurile luate pana in prezent sunt partiale, sau prea tarziu luate ori nu au fost luate deloc.

Adaugă comentariu