Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru zona industrială din Valea Ţerovei, administraţia locală va acorda unele facilităţi fiscale atât pentru administratorul parcului industrial, cât şi pentru rezidenţii acestuia!

Prima şedinţă din acest an a Consiliului Local Reşiţa a avut pe agendă mai multe proiecte de hotărâre, unele cu impact major pentru viitorul municipiului. Unul dintre acestea a fost cel privitor la acordarea unor facilităţi administratorului parcului industrial din Valea Ţerovei, precum şi rezidenţilor.

Facilităţile anunţate de administraţia locală reşiteană se referă la scutirea agenţilor economici de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinaţiei, precum şi pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului din incinta parcului industrial; scutirea de la plata impozitului pe teren; scutirea de plata impozitului pe clădirile ce fac parte din infrastructura parcului, precum şi scutiri de la plata taxelor aferente pentru eliberarea actelor necesare şi aici ne referim la certificatele de urbanism, avizele şi autorizaţiile de construire. Potrivit acestei noi decizii a municipalităţii, scutirea se acordă pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi de la data înfiinţării parcului industrial, în limita echivalentului a 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, respectiv 100.000 de euro pentru întreprinderile care desfăşoară o activitate în domeniul transportului rutier.

În ceea ce priveşte noul parc industrial, anul trecut a fost înfiinţată Agenţia de Dezvoltare Locală Reşiţa tocmai cu scopul de a administra acest parc, iar conform unui ordin al Ministerului Dezvoltării, acordarea acestor facilităţi este o cerinţă în acordarea titlului de parc industrial.

JCS-Nicoleta Moraru