Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta l-a întrebat primarul Felix Borcean pe președintele de ședință Florin Bogdea, în momentul votului la un punct de pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Caransebeș.

Momente cel puțin ilare în plenul legislativului caransebeșean, după ce social-democratul Florin Bogdea a votat, din neatenție, în favoarea unui proiect inițiat de liberali, așa cum făcuse câteva minute mai devreme și Toma Tămășilă (PNL) în favoarea unei propuneri a grupului PSD. La finalul discuțiilor asupra proiectului de înscriere în proprietatea municipiului Caransebeș, domeniul privat, a unui teren de 18.000 de metri pătrați, Bogdea a votat cot la cot cu liberalii, în favoarea proiectului. Când și-a dat seama însă de greșeală, nu a mai recunoscut.

„Păi tu ai ridicat <<pentru>>. Hai, mă, ai fost lângă mine, las-o, mă, și apoi te-ai făcut că te scarpini la nas. Ai pus mâna la nas, că m-am uitat la tine. Ce, facem circ aici? Salutăm ca la… ? Ai fost <<pentru>>”, i-a spus primarul Felix Borcean lui Bogdea. „Nu am ridicat. N-am votat <<pentru>>, am ridicat mâna la nas, stiți că sunt împotrivă, am ajuns în derizoriu? Cine este <<pentru>>, încă o dată”, a încercat liderul grupului PSD să iasă din încurcătură. A continuat tot Borcean: „Da, ai ajuns în derizoriu. Nu mai există încă o dată, s-a votat. Nu ai cum să fii și <<împotrivă>>, că ai votat <<pentru>>. Ai votat în necunoștință de cauză atunci. Nu mai fă semne cu mâna. Ai votat, ce să faci, ai votat, ai fost lângă mine, m-am uitat la tine. Te-a văzut toată lumea, după aia ți-ai dus mâna la nas că ți-ai dat seama de greșeală. Recunoaște, ai puterea să recunoști, ești bărbat, te dai cocoș în Consiliul Local, recunoaște, da, dle, am votat din greșeală, mare lucru”. „Bine, dacă-i face plăcere dlui primar să spună că am votat <<pentru>>, treceți ce vreți în procesul verbal. Dar îmi știți situația, adică opinia”, a adăugat Bogdea, ceea ce l-a făcut pe edil să mai precizeze: „Da, îți știu situația!”.

Chiar și cu votul lui Bogdea, proiectul nu a trecut, fiind nevoie de două treimi pentru a fi aprobat.