Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Din fericire, în acest dosar de evaziune fiscală, prejudiciul de peste 400.000 de lei a fost recuperat, după aproape 5 ani de la comiterea faptei! 

Poliţia judeţului informează că Serviciul de Investigarea Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor cărăşeni, a finalizat cercetările într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale, de peste 400.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016, administratorul unor societăți comerciale cu sediile în județele Caraș-Severin și Timiș, având ca obiect de activitate plasarea de forță de muncă pe piețele din străinătate, nu ar fi înregistrat, în evidențele contabile ale firmelor administrate, veniturile obținute din activitatea de plasare a forței de muncă. În cadrul aceluiași dosar penal, în cursul anului 2017, au fost efectuate două percheziții domiciliare la sediile firmelor respective. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace informatice de stocare a datelor și înscrisuri de interes în cauză. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului, prin nedeclararea acestor venituri, a fost de 414.285 de lei, sumă care a fost recuperată în totalitate. Dosarul a fost înaintat la unitatea de parchet, cu propunere de trimitere în judecată a persoanei cercetate“, au completat anchetatorii.

JCS-A.M.