Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cumpărată în 2022 de Agroland cu peste 1 milion de euro de la fiul fondatorului Comtim și Agrobanat, Florentin Cârpanu, Fabrica de Nutreţuri Combinate de la Caransebeș trece de la producţia de furaje convenţionale la furaje bio. Investiția celor de la Agroland se ridică la 200 de mii de euro, bani cu care s-au recondiţionat echipamentele din fabrică şi s-au renovat silozurile şi clădirile!

„Conducerea Agroland Business System SA informează piaţa cu privire la intrarea Companiei pe segmentul organic prin transformarea fabricii de furaje de la Caransebeş pentru a deveni cea mai mare fabrică de furaje din România certificată organic. Certificarea fabricii de la Caransebeş este estimată să fie finalizată în luna iulie 2024 şi face parte din strategia companiei de orientare către produse organice.”, se precizează într-un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valorificarea producţiei de furaje bio se va face pe două direcţii, majoritatea produselor urmând să fie vândute către fermele de găini ouătoare bio şi pui de carne bio. Cealaltă direcție vizează vânzarea furajelor bio către micii crescători prin reţeaua de peste 240 de magazine Agroland. Odată reintrată în producție, fabrica de nutrețuri de la Caransebeș va aduce și un alt avantaj pentru agricultura din zona de vest a țării: va prelua materia primă de la un număr semnificativ de fermieri din vestul țării care produc cereale organice, reducând dependența acestora de traderii de cereale din vestul Europei.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu