Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Magica Caransebeş – Progresul Ezeriş 0-4 (0-2),  în amicalul de duminică, 23 februarie, de pe stadionul din Balta Sărată. Cu o zi mai devreme, sâmbătă, tot în deplasare, Ezerișul a întâlnit Poli Timişoara, echipă ce evoluează în Liga 3, cărăşenii reuşind să se impună cu scorul de 2-0, prin golurile lui Costachi şi Kawagoe.

Duminică, băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu au deschis scorul în minutul 12, când Străin a trimis o pasă lungă pe dreapta, până la Costescu, acesta a intrat în careu şi, de la 14 metri, l-a învins pe Ruicu-Kozma. Cei de la Progresul şi-au mărit avantajul trei minute mai târziu, după ce Marian Musteţa (ultimul transfer al Ezerișului, alături de fratele său Marius) a centrat de pe dreapta, mingea, bâlbâită de fundaşii gazdelor, a ajuns la acelaşi Costescu, care a şutat plasat, fără speranţe pentru Ruicu-Kozma. Oaspeţii au mai avut două ocazii consecutive, în minutele 17 şi 19, prin Străin, apoi în minutul 35, prin Isarie, în minutul 38 Ruicu-Kozma evidenţiindu-se la lovitura liberă de la 18 metri, lateral dreapta, executată de Străin, respingând spectaculos în corner.

În minutul 52, cei de la Magica au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri, executată de Ristache, însă balonul s-a dus peste poarta apărată de Birăescu. În replică, oaspeţii şi-au trecut şi ei în cont o ocazie în minutul 55, când Străin a prins un şut bun, din alergare, de la 20 de metri, cu pământul, însă nou-intratul între buturi Melenciuc a reuşit să devieze în corner. Caransebeşenii au mai irosit o ocazie de a înscrie în minutul 57, după ce Frenţ a recuperat o minge la 25 de metri, a urmat un un-doi cu Nedelcea, însă, de la doar 14 metri, Frenţ a trimis slab, iar Birăescu a reţinut fără probleme. Oaspeţii şi-au mărit avantajul în minutul 61, după ce Rusnac a centrat pe jos, de pe dreapta, în careu, iar Kawagoe l-a executat cu un şut sec pe portarul gazdelor. Scorul final a fost stabilit în minutul 83, după o fază de contraatac-şcoală a celor de la Ezeriş, când mingea a ajuns pe aripa stângă la Secula, acesta a centrat la 16 metri, iar Kawagoe, la marginea careului, a avut timp să-şi aşeze balonul şi să-l trimită plasat, în dreapta lui Melenciuc.

Magica Caransebeş: I. Ruicu-Kozma, F. Bunea, C. Govoşdeanu, C. Toma, G. Dănciulescu, F. Boieriu, S. Dovlete, S. Badescu, Al. Frenţ, D. Nedelcea, B. Pîrvu; au mai intrat pe parcursul meciului D. Melenciuc, Al. Pinti, I. Vartic, A. Alexin, S. Oni, Al. Marian, Al. Ristache, A. Ivanici. Antrenor, Sorin Costachi.

Progresul Ezeriş a început în formula C. Birăescu, R. Ciurea, P. Măduţă, G. Koschling, Marius Musteţa, F. Costescu, Al. Urlică, R. Costachi, Marian Musteţa, L. Străin, S. Isarie; au mai evoluat P. Careba, D. Drăgoi, Al. Rusnac, A. Megheleş, T. Kawagoe, P. Secula, I. Simion, Al. Leonte. Antrenor, Adrian Enăşescu.

A arbitrat la centru Petru Agasin Hamza, asistat la cele două linii de Florin Lascu şi Andrei Abălaşei.

JCS-Sorin Rogoz