Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Judeţean a adoptat miercuri, în cadrul şedinţei ordinare din luna februarie, o hotărâre prin care se taie banii daţi în plus, faţă de sumele solicitate, comunelor Ezeriş, Ocna de Fier şi Domaşnea!

După ce, în urma controversatului amendament Dinu, cele trei UAT-uri sus menţionate s-au trezit că primesc bani mai mulţi decât solicitaseră, bucuria le-a fost de scurtă durată. Secretarul Darian Ciobanu, folosind cuvântul abitir până l-am învăţat pe de rost, şi-a prezentat motivarea pentru refuzul de a contrasemna alocarea iniţială şi în urma argumentelor expuse cu o elocinţă demnă de Cicero, consilierii judeţeni au decis să taie surplusul. Astfel, dacă primăriile au apucat să-şi întocmească bugetele, vor fi nevoite să le rectifice. Notăm şi faptul că 45 de UAT-uri au înaintat o plângere referitoare la amendamentul Dinu, dar se pare că în unele cazuri primăriile respective spun că habar n-au de nici o plângere şi că ei nu au semnat nimic. Vom reveni asupra acestui subiect cu miros de… Parchet.

„Nu mi se părea normal ca aceste UAT-uri să primească mai mult decât au solicitat, în timp ce alţii primesc mai puţin. Trebuia să găsim o formulă legală şi morală pentru această problemă. Nu dorim nici să ajungem în instanţă, în baza plângerii făcute de 45 de UAT-uri şi eu sper să reuşim să depăşim acest episod şi să ne vedem de treabă în continuare“, a declarat Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Şedinţa a fost de-a dreptul comică dacă ar fi fost gratuită (cele 136 de becuri din sala de şedinţă ard pe banii noştri). În debutul ei, pe problemele împărţirii banilor către UAT-uri, consilierii au dovedit implicare şi, pe alocuri, ferocitate. Toate condimentate din belşug cu ignoranţă sau slabă pregătire, pentru că unii dintre ei habar n-aveau ce votează şi care este mecanismul de vot. Preşedintele Hurduzeu a fost chiar nevoit să le ţină un scurt instructaj cu privire la procedurile de vot. Cuminţi, precum nişte şcolari din clasa I, au tăcut chitic şi au abandonat polemicile pentru restul şedinţei, care ce-i drept nu a mai abordat probleme care să le trezească latentul spirit „consilieresc“. Aproape că mi-a părut rău că Hurduzeu nu i-a lăsat să abereze în continuare. Sunt curios la ce s-ar fi ajuns. Nu am experienţă la şedinţele de CJ, dar reprezentaţia ieftină dată azi de unii dintre cei care hotărăsc soarta judeţului mi-a oferit nişte răspunsuri şi m-a pus şi mai mult pe gânduri…

JCS-Flavius Militaru

1 Comment

  1. Și când te gândești că de la Ezeriș la Soceni ai putea face nu numai două benzi pe sens, ci și aeroportul care ar trebui să existe la orice reședință de județ…

Adaugă comentariu