Expoziție de sculptură, la Sf. Ilie de la Izvor - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – La invitația părintelui duhovnic, protosinghel ieromonah dr. Ioanichie, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea“ Bocșa, în parteneriat cu Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor“ Vasiova, organizează duminică, 5 iunie, o expoziție de sculptură ce poartă semnătura cunoscutului artist George Molin!

Vernisajul expoziției se va desfășura la ora 12.30, după Sfânta Liturghie și va fi găzduit de sala de festivități a sfântului locaș.

Sculptorul George Molin este pensionar, trăiește la Ticvaniu Mic, coordonează Cercul de sculptură în lemn «Jacob Naubauer» din cadrul Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin și răspândește în jurul său frumusețe și talent. Jacob Neubauer (1922-2001) a fost unul dintre reprezentanții de seamă ai etniei germane din Banatul de Munte și a fost fondator al cercului de sculptură în lemn de pe lângă Forumul Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, cerc preluat, după decesul inițiatorului, în 2001, de discipolul său, George Molin. Din anul 2007, în semn de recunoștință, cercul poartă numele «Jacob Neubauer» și adună în componența sa oameni talentați și creativi, dornici să împărtășescă valori artistice“, ne informează Gabriela Șerban, managerul bibliotecii bocșene.

La vernisajul din 5 iunie, la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor“ Vasiova vor fi expuse lucrări ale artistului George Molin, sculptură în lemn pe teme generoase și diverse. Participanții la vernisaj vor putea admira lucrări complexe reprezentând fie chipuri de sfinți, de eroi sau scene religioase, fie artă naivă, simboluri mitologice, figuri inspirate din basme sau din universul țăranului român. Toate acestea șlefuite în lemn cu răbdare, meticulozitate și talent de către artistul George Molin. „Vă invităm cu drag la o întâlnire cu frumosul modelat și șlefuit de un artist aflat în «imediata noastră apropiere» și dăruit cu generozitate privirilor noastre! Vă invităm la câteva clipe de frumusețe!“, a încheiat Gabriela Șerban.  

JCS-A.M.