Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În opinia antrenorului Cristian Chitucea, primul sezon al echipei ACS Mundo Reșița în Liga a IV-a fost un succes, iar cei mai mari juniori ai clubului au avut un progres vizibil de-a lungul anului!

Chiar dacă echipa a încheiat campionatul pe ultimul loc în Liga a IV-a din Caraș-Severin, trebuie ținut cont că Mundo a avut în echipa doar câțiva seniori, restul fiind juniori care s-au apucat târziu de fotbal. Scopul este creștea juniorilor, într-o competiție mult mai dură, cea a seniorilor, iar pe viitor acești tineri să fie apți din toate punctele de vedere să facă pasul într-un eșalon superior.

„Ținând cont că am luat copii din diferite zone și nu au fost crescuți de noi, am recuperat foarte multe lucruri într-un singur an. Am implementat și câțiva copii născuți în anul 2007. Din fericire, ei s-au prezentat peste așteptările noastre, doar că mai este foarte mult de muncă. În tot sezonul Ligii a IV-a am avut și câteva rezultate pozitive, iar în retur ne-am apropiat ca și joc de toate echipele. 60-70 de minute din meci scorul a fost apropiat. Noi sperăm să dăm jucători mai sus, deoarece până la urmă acesta este scopul. Este prima generație a noastră de sacrificiu, ca să spun așa, pentru că trebuia să facem o finalitate juniorilor. Ei încă se antrenează, vin în continuare la fotbal și se vede că au progresat. Din păcate, este foarte greu de lucrat cu copii care se apucă mai târziu de fotbal și care nu au o bază solidă. Noi venim cu generații din urmă, dar până atunci mai avem de așteptat doi sau trei ani până când acești copii să joace la seniori. Consider că a juca cu copii în campionatul Ligii a IV-a de seniori a fost un experiment reușit și copiii au recuperat într-un an foarte mult, față de ce lacune aveau la începutul sezonului. Unii au mai cochetat cu fotbalul, dar nu făceau antrenamente sau jucau pe la Liga a V-a. Deci, sezonul care tocmai s-a încheiat a fost un progres și consider că metodologia noastră funcționează. Ca și obiectiv pentru sezonul viitor din Liga a IV-a ar fi clasarea mai sus și legat de jucători, aș dori să mă despart de câțiva dintre ei, în sensul ca acești copii să meargă către alte eșaloane superioare. Scopul școlii noastre de fotbal este să producem jucători. Pe viitor ne dorim să urce și echipa la un nivel superior, dar mai avem de așteptat doi sau trei ani, până vor crește juniorii pe care-i pregătim de ceva timp”, a declarat Cristian Chitucea, antrenorul din teren al echipei Mundo în Liga a IV-a.

JCS-Ștefan Moraru