Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Dr. Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti-Cultul mozaic, a trimis un comunicat de presă prin care îşi exprimă convingerea că sprijinul acordat de primarul Felix Borcean sinagogii din Caransebeş este unul firesc şi că „organele abilitate vor soluţiona în mod corect, transprent şi rapid acest caz“!

„Am luat act de informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la cercetările penale ce vizează pavarea curţii Sinagogii Beith El din Caransebeş şi vrem să precizăm că acest Templu de Cult Mozaic, monument de Categoria B, a devenit de-a lungul anilor, datorită esteticii deosebite şi acusticii extraordinare, un Templu al culturii. Aici s-au organizat constant concerte de muzică clasică, cu acces liber pentru public, cu participarea a numeroşi artişti de la Opera de Stat din Bucureşti, Timişoara, Viena, Stuttgart. Totodată, aici se organizează frecvent expoziţii, lansări de carte şi alte manifestări culturale. Obiectivul atrage anual sute de turişti“, se spune în comunicatul de presă.

Totodată, dr. Aurel Vainer susţine că „Primăria municipiului Caransebeş a acordat un sprijin absolut necesar pentru buna funcţionare a activităţilor religioase şi social-culturale ale acestui lăcaş de cult mozaic, de utilitate publică şi de deosebit interes. Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale, de stat, pot şi acordă sprijin financiar cultelor religioase din România. În ceea ce priveşte cercetările efectuate de organele abilitate, susținem faptul că pavarea curţii sinagogii reprezintă un act de normalitate, o lucrare efectuată în beneficiul Municipiului Caransebeş care se bucură de acest obiectiv şi suntem recunoscători pentru acest lucru. Avem toată convingerea că organele abilitate vor soluţiona în mod corect, transparent şi rapid acest caz“.

JCS – N.C.

3 Comments

  1. Saracu Vainer, cand a cerut ca ultimul calic cinci mii de euro la primarie nu avea in contul personal decat vreo juma de milion de euro.asa zice in decaratia de avere. Si acum sare in apaarea inculpatului

  2. Adebarati urmasi ai Anei Pauker.Daca nu facem cum vreau ei pote ne pune o bomba in parlamentul Romaniei ptecum in 1920 .

Adaugă comentariu