Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta este concluzia prefectului Cristian Gâfu, care a spus că este într-o continuă dinamică situaţia raportată zilnic!

După evidenţierea activităţii desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin pentru perioada ianuarie – aprilie 2020, raport prezentat în şedinţa Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a declarat mulţumit de rezultate: „De la începutul pandemiei până în prezent, deşi activitatea DSP-ului a prezentat sincope la început, pot să spun că în acest moment este una pozitivă şi fără disfuncţionalităţi. Ţin legătura cu cei care efectiv muncesc în Direcţia de Sănătate Publică şi pot spune că fiecare om de acolo îşi face treaba“.

Referitor însă la creşterea numărului persoanelor izolate la domiciliu, odată cu ridicarea stării de urgenţă şi instituirea stării de alertă, prefectul a precizat că raportarea zilnică e pură matematică: „Avem următorul fenomen: Poliţia de Frontieră de la punctele de intrare în ţară transmite către CJCI numărul persoanelor intrate. Se face o triere, pentru că la o primă triere sunt eliminate excepţiile, şoferii de tir şi celelalte persoane care, prin lege, sunt exceptate de la intrarea în izolarea de 14 zile. După aceea se trimite la DSP, se face ancheta epidemiologică şi acele persoane care trebuie să stea în izolare sunt contactate şi se ia legătura cu ei pentru a ne spune câţi membri de familie au. De aceea numărul celor izolaţi este într-o continuă dinamică. Poate în ţară intră 700 de persoane într-o zi pentru Caraş-Severin, rămân 350 care efectiv rămân la domiciliu, la care se mai adaugă un număr de 50 – 100, care sunt membri de familie, la care se mai scade restul persoanelor care erau în izolare ca fiind contacţi ai persoanelor carantinate, până se împlinesc cele 14 zile, conform protocolului. Deci, e curată matematică!“.

În raportarea de marţi, DSP CS a comunicat un număr de 2. 704 persoane izolate în acest moment la domiciliu şi doar trei ieşite din acest protocol, în timp ce 85 de persoane încă se mai află în carantină instituţionalizată şi doar nouă persoane au terminat cele 14 zile. De asemenea, au mai mai rămas sub tratament în spitalele din judeţ doar nouă persoane, respectiv cinci la Reşiţa şi patru la Caransebeş, plus o persoană care este internată la Timişoara, deci în alt judeţ. Cât priveşte numărul persoanelor testate de la începutul epidemiei de coronavirus, acesta a ajuns la 1. 535.

JCS-Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu