Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În primele zile ale acestei luni, Serviciul de Investigarea Fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a continuat acţiunile pentru a preveni, descoperi şi combate evaziunea fiscală în domeniul comerţului cu carne şi produse din care congelate, legume-fructe şi în domeniul comerţului cu obiecte ornamentale provenite din import sau din achiziţii intracomunitare.

Poliţiştii au desfăşurat 11 acţiuni, în cadrul cărora au fost verificate 16 societăţi comerciale şi 39 de persoane fizice. S-a vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import fără evidenţierea activităţilor comerciale fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 6.700 lei, reprezentând obiecte ornamentale şi 205 kg de legume-fructe.

În perioada 30 noiembrie – 6 decembrie, poliţiştii au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În perioada menţionată aproximativ 50 de lucrători din cadrul I.P.J. Caraş-Severin au efectuat 97 controale, dintre care 19 la societăţi comerciale, 21 la persoane fizice, fiind verificate şi 57 mijloace de transport. A fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale.

Adaugă comentariu