Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a terminat la egalitate partida de sâmbătă, 30 septembrie, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor final 1-1, într-un meci al etapei a VIII-a a Ligii 2! 

Primul lucru de remarcat după primele 25 de minute nu a fost vreo fază a unei echipe, ci faptul că antrenorul Stoican l-a schimbat în minutul 24 pe Ștefan Bărboianu, antrenorul din teren al Reșiței. A fost o nesincronizare a celor doi antrenori, Bărboianu i-a zis în primă fază lui Stoican ca simte ceva la picior, antrenorul l-a schimbat, pentru ca în momentul schimbării experimentatul fundaș să spună că ar mai fi putut juca. După o primă repriză în care ambele echipe s-au anihilat reciproc, în care niciuna nu și-a creat vreo ocazie clară de gol, în prelungirile primei părți, atacantul Ndiaye Mediop a arătat de ce a fost readus la echipa din Valea Domanului. Mediop a prins un șut fenomenal cu piciorul stâng, de la aproximativ 25 de metri de poarta oaspeților, mingea trimisă de acesta s-a dus direct în vinclu, iar Reșița a intrat la cabine cu 1-0.

În repriza a doua, golul egalizator al celor de la Pandurii a fost anunțat cu o fază înainte de cel care avea să fie marcatorul. Mai exact, în minutul 48 al jocului, Gîrbiță l-a driblat pe partea stângă pe Răuță și a șutat în bara porții apărate de Rus. După doar două minute, același Gîrbiță a făcut o fază parca trasă la indigo, a scăpat pe partea stângă, l-a driblat pe Răuță, iar șutul său s-a dus, din păcate pentru rosso-neri, în plasă pentru scorul 1-1, gol la care și portarul Rus ar fi putut să intervină mai eficient.

Pe parcursul reprizei secunde Drăghiceanu a mai avut șansa să marcheze, dar voleul său a fost prins de portar. Finalul de joc i-a aparținut Reșiței, în prelungirile partidei au fost patru cornere consecutive ale echipei lui Stoican, iar mai multe șuturi ale jucătorilor rosso-neri au fost respinse ba de fundașii celor de la Pandurii, ba de portarul acestora.

CSM Reșița: Rus, Bărboianu, Răuță, Rimovecz, Chera, Dudea, I. Popescu, Gomboș, Drăghiceanu (cpt.), Burlacu și Ndiaye Mediop. Rezerve: Contra, Domil, Negru, Cristea, Ardei, Fărăgău, Dolghi, Szijj și Lascu. Antrenor: Flavius Stoican.

Viitorul Pandurii: Geantă, Jozic, Mrsulja, Savu, Godja, Brînzan (cpt.), Thhonen, Andreas, Acolatse, Gîrbiță și Njoya. Rezerve: Lupescu, Core, Pîrcălabu, Geană, Popa, Buturca, Vulpe, Croitoru și Moisie. Antrenor: Călin Cojocaru.

După acest rezultat de egalitate, CSM Reșița acumulează 9 puncte în opt etape și se pregătește acum pentru jocul de pe 7 octombrie, din deplasare, cu CS Mioveni.

JCS-Ștefan Moraru