Eu votez cu comunitatea, pentru că vreau să fie un întreg! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Spune primarul comunei Măureni, Brian Filimon, pe care l-am regăsit printre alegătorii din comună. Iar oamenii spun că vor în continuare o comună curată, pe drumul modernizării, în care comunitatea construieşte împreună!

Poarta de intrare a Caraş-Severinului, dinspre capitala Banatului, şi-a arătat alura de comună modernă chiar şi în ziua alegerilor. Şi dacă tot suntem în pandemie, la alegeri, secţia din Căminul Cultural şi-a primit votanţii după un circuit bine pus la punct, toţi putând intra doar după ce şi-au dezinfectat mâinile şi le-a fost verificată temperatura. Măsurile impuse au făcut ca, în bună parte din timp, să existe ceva oameni care au aşteptat votul, însă nimic ieşit din comun, asta lăsând impresia că numărul alegătorilor veniţi acolo a fost cu mult mai mare decât în alte vremuri.

„Faţă de alţi ani, n-am avut răgaz deloc, ne spune preşedintele secţiei, Mariana Viorica Andraş“, care a precizat că, până la ora 15.20 votaseră deja 34% dintre cei 1.521 de alegători înscrişi pe listele secţiei. Pe lista complementară votase cineva cu domiciliul în Austria, urma cineva din Elveţia, alte 12 persoane au fotat pe lista suplimentară, care au fost omişi de pe listele permanente, fiind înregistrate 44 de solicitări pentru urma specială, echipa constituită în acest sens fiind pe teren.

Întrebaţi ce-şi doresc de la vot, unii cetăţeni ai comunei au răspuns simplu: „Dorim să fie numai bine“. Altcineva ne lămureşte mai detaliat, din staţia de autobuz: „Eu îmi doresc să se continue lucrurile care se fac acum. Pe mine nu m-a ajutat absolut cu nimic, dar a făcut pentru comună“. Ce şi-ar dori de la aleşii comunităţii? „Să fie tot aşa curat, aranjat tot. E şi lumină pe stradă, foarte frumos a făcut, nu mai sunt gunoaie. Eu sunt bolnavă, am 66 de ani, n-am un ajutor, n-am venit, nu m-a ajutat cu nimic personal, dar am venit şi am votat“, spune femeia care nu are cine ştie ce pretenţii de la clasa politică, pentru că de la judeţ vrea doar „tot aşa, curăţenie şi să respecte legile“.

L-am surprins la vot şi pe primarul Brian Filimon, alături de soţie şi de fiul său, care ne-a declarat: „În primul rând votez cu sufletul pentru comunitate şi pentru o motivaţie de a continua ceea ce am început în 2016. Asta este dorinţa noastră. Eu votez cu comunitatea, pentru că vreau să fie un întreg! Iar echipa mea este întreaga comunitate. Ne dorim să continuăm aceste lucruri frumos începute, de dezvoltare, şi cu siguranţă să ajungem la un nivel pe care-l dorim în comunitatea noastră. (…) Primul meu obiectiv rămâne acela de a uni, de a schimba mentalitatea oamenilor. Vorbim de dezvoltare, îmi doresc să urmeze o continuitate a dezvoltării începute în 2016, şi îmi doresc ca în următorii ani să reuşim împreună chiar mai mult decât am reuşit până acum. Mereu au fost reţinut în a face promisiuni, pentru că faptele sunt mai importante pentru oameni, pentru că dacă ele vor fi realizate, vor fi şi apreciate“.

JCS-Antoniu Mocanu