Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mărturisea tânărul artist Victor Ioan, cel care zilele trecute şi-a vernisat cea de-a IV-a expoziţie de fotografie, în una din cafenelele cu ştaif ale Capitalei.

Pasionat de fotografie, dar şi de industria metalurgică în general, tânărul de 28 de ani, născut la Hunedoara şi crescut la Reşiţa, şi-a surprins în mod plăcut prietenii şi apropiaţii care au ţinut să-i fie alături, vineri, 21 septembrie, cu ocazia vernisării unei noi expoziţii. Şi de această dată, tema aleasă de artist a fost legată de siderurgie şi industria fierului, un domeniu de care se simte cu adevărat legat, poate şi datorită faptului că a crescut alături de un tată doctor în industria metalurgică.

Curatorul expoziţiei a fost Sorin Bejenaru, iar despre cele aproape 35 de lucrări şi despre viitorul tânărului fotograf au vorbit Pavel Şuşară, critic şi istoric de artă şi Nicolae Dumitru Vlădulescu, fotograf, pictor şi poet. De ce Bucureşti, şi nu vernisaj în oraşul natal?

„Trebuia să încerc şi un oraş mai mare, pentru palmares, iar la recomandarea domnului Şuşară, am ales Capitala. În plus, o expoziţie de fotografie cu temă industrială e mai deosebită, mai ales pentru cei din Bucureşti“, ne-a spus Victor Ioan, care nu a omis însă să precizeze că luna viitoare, în octombrie, va expune la Hunedoara, după care, până la sfârşitul anului, expoziţia va ajunge la Reşiţa, şi, probabil, la Cluj-Napoca.

Legat de evenimentul în sine, dar şi de planurile viitoare, Victor ne-a declarat: „Nu am avut nici un fel de emoţie. Am mai multe emoţii când urc la volan, decât atunci când mă aflu în faţa publicului. Anul viitor sper să ies cu o nouă expoziţie de fotografie, dar încă nu m-am gândit la tema asupra căreia mă voi opri. Cu siderurgia, însă, am terminat. Ajunge! Au fost patru expoziţii pe această temă!“.

Victor Ioan este absolvent al Facultăţii de Artă şi Design – Secţia Foto-Video şi procesare computerizată. Acesta nu face doar fotografie, ci şi pictură, şi este pasionat şi de automobilism.