Elicopterul SMURD de la Caransebeș, misiune pentru un tânăr de 17 ani - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Astăzi, în jurul orei 15.00, un tânăr de 17 ani a fost preluat de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Reșița de către un elicopter SMURD. Acesta a fost transportat la Timișoara pentru a primi îngrijirile medicale necesare!

Implicat în această operațiune a fost elicopterul de la baza specială SMURD din Caransebeș. „Da, elicopterul de la unitatea noastră a plecat spre UPU Reșița pentru a transporta la Timișoara un pacient în vârstă de 17 ani“, ne-a spus Ciprian Rusu, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș.

În ceea ce îl privește pe tânăr, doctorul Emil Bunda a spus că acesta a fost implicat în gravul accident rutier de pe podul de la Pompieri, fiind ulterior internat la secția ATI a spitalului. Din păcate, starea acestuia s-a înrăutățit și a fost necesar transferul pacientului la Timișoara.

„Tânărul de 17 ani, victima accidentului de marți, a fost operat de urgență, fiind apoi stabilizat. Acesta prezenta un traumatism toraco-abdominal. Nu a avut leziuni evidente, deci nu vorbim despre plăgi. Investigațiile imagistice au fost efectuate ulterior. Trebuia mai întâi stabilizat și abia apoi transportat la Timișoara. El este acum în stare stabilă și a fost imediat transportat la Timișoara. Ne-am bucurat pentru acesta”, a declarat doctorul Emil Bunda.

Vă reamintim că marți seara, pe podul de la Pompieri s-a produs un grav accident de circulație, soldat cu un mort și trei răniți, din care doi foarte grav, ambii fiind în acest moment internați la Timișoara.

JCS–S.P.