Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aproximativ 200 de elevi de la școlile din Reșița și din județ s-au întrecut la crosul „Inimă de Leu” 2023, ajuns deja la ediția a VII-a! Competiția s-a desfășurat pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag”!

Elevii au avut de alergat o distanță de 600 de metri (clasele 5-6) și 800 de metri (clasele 7-8 de gimnaziu și liceu). La final, cei mai buni au fost recompensați cu premii de către organizatorii evenimentului.

„A fost o competiție foarte reușită, la care au participat foarte mulți copii din județul Caraș-Severin, de la nivel gimnazial și până la cel liceal. Au fost peste 200 de copii, iar cei mai buni de la fiecare categorie au fost premiați cu diplome, cupe, echipamente sportive și dulciuri. Organizatorii acestui cros au fost cele trei cluburi Lions din Reșița, Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin, Clubul Sportiv Municipal Reșița, cu sprijinul Asociației Județene de Atletism Caraș-Severin. Cu ocazia acestui cros îndemnăm toți părinții să trimită copiii la sport, în special la atletism. Este foarte benefică mișcarea, iar sportul este un mod sănătos pentru ca tinerii să-și petreacă timpul liber., a declarat prof. Dorin Voina, inspector al Direcției Județene de Sport Caraș-Severin.

„Această ediție a fost a VII-a, primele două au fost organizate de clubul Lions Onix, apoi cluburile din Reșița s-au înmulțit, iar acum sunt deja trei. Avem clubul Lions Kindness, care este unul mixt, clubul Reșița Montană, care este unul de băieți, și Lions Onix Reșița este pentru femei. După primele trei ediții am început să organizăm acest cros împreună cu toate cluburile. Pentru că ziua de 29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii, cluburile Lions din întreaga lume, deoarece Lions înseamnă cea mai mare organizație de voluntariat din lume, doresc să sensibilizeze populația prin sport. În toată țara se desfășoară acest cros într-o perioadă de câteva zile, de la data de 29 septembrie. Noi am ales ziua de 13 octombrie pentru a organiza acestă competiție, deoarece ne-am orientat și din punct de vedere meteorologic. Așadar, vremea a ținut cu noi și ne bucurăm că au participat foarte mulți copii, iar cei mai merituoși au primit diplome, cupe, dulciuri și medalii. Cred că a fost o activitate sportivă extrem de frumoasă, care trage un semnal de alarmă, deoarece sportul este inima sănătății!”, a spus și Felicia Quint, președintele clubului Lions din zona de vest a țării.

JCS-Ștefan Moraru