Caraş-Severin, Romania

SURDUCU MARE – Afirmația aparține primarului comunei Forotic, Alexandru Sporea, care anunță, astfel, o mare reușită după un an de activitate administrativă!

Zilele trecute a fost recepționată lucrarea la Școala cu Grădiniță din satul Surducu Mare. Potrivit declarației primarului comunei Forotic, școala este compusă din mai multe săli de clasă (și anume: grădiniță, clasele I – IV, cabinet de informatică, cancelarie, mai multe grupuri sanitare) și este utilată cu încălzire prin centrală termică pe lemne. „Lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, printr-un ordin de suspendare a lucrărilor, trimis de primar în 20.06.2019, care a adus numai probleme copiilor și părinților. Analizând bugetul, veniturile – cheltuielile și proiectele pe care mi le-am propus, de urgență am căutat o sursă de finanțare pentru acest proiect”, a menționat Alexandru Sporea, care a accentuat și faptul că aceste lucrări au făcut obiectul unui proiect din cadrul programului guvernamental PNDL I, început în 2016.

Totodată, edilul a precizat că această investiție a fost cofinanțată 100% de noua conducere a Primăriei Forotic, din bugetul anului 2021, cu sprijinul Guvernului PNL. Astfel, suma alocată de către Guvern, din bugetul anului 2021, a fost de 358.128,22 de lei, sumă la care au fost adăugați 55.000 de lei din bugetul local.

„La amenajarea curții s-a renunțat în trecut din lipsa de fonduri, iar dotarea privind mobilierul nu a fost cuprinsă în proiect. Primăria are în plan construirea unui teren multifuncțional în curte. Mobilierul a fost achiziționat parțial în trecut de către instituția școlii, iar acum am alocat 18.000 de lei pentru achiziționarea mobilierului lipsă. 2021 este primul an în care am gândit bugetul și l-am pregătit în așa fel încât să achiziționăm scule, unelte, utilaje, să achităm datorii ori să pregătim proiecte mari de investiții, precum: reabilitare clădiri, infrastructura rutieră, alimentare cu apă, canalizare menajeră, etc. Elevii din Surducu Mare vor urma cursurile într-o clădire nouă și modernă”, a conchis Alexandru Sporea. Proiectul a avut o valoare de 1.712.195,13 de lei.

JCS–Silvia Popescu