Caraş-Severin, Romania

TEREGOVA – 100 de tineri liceeni și cinci profesori sunt instruiți de CEZ și Crucea Roșie Caraș-Severin. Se întâmplă în cadrul acțiunii derulate în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie”!

Se dorește crearea aici a unui club de prim ajutor prin instruirea celor cinci profesori, club care să fie dotat cu șase truse profesionale de prim ajutor, organizarea de cursuri și promovarea unui ghid de bune practici privind intervenția la dezastre. Cursurile sunt binevenite în contextul poziționării geografice a comunei, expusă la riscul de posibile inundații cauzate de avarii la barajele lacurilor de acumulare sau ruperea canalelor de aducțiune, dar și amplificării la nivel național a fenomenului inundațiilor. Activitățile se desfășoară săptămânal sub îndrumarea specialiștilor TMK Hydroenergy Power și Crucea Roșie (CR) Caraș-Severin.

„Prin activitatea TMK Hydroenergy Power, am consolidat o prietenie de durată cu oamenii din Caraș-Severin și ne-am dorit să investim în pregătirea lor pentru a face față potențialelor dezastre sau situații de criză”, declară Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România.

Colaborarea cu TMK Hydroenergy Power este apreciată și de Alin Cica, directorul CR Caraș-Severin. „În cadrul proiectului «Și eu pot salva o viață», instruirea în domeniul primului ajutor și al managementului dezastrelor naturale se dovedește a fi o nișă importantă. Profesorii pot, inclusiv după terminarea proiectului, să transmită cunoștințele dobândite”, a adăugat Alin Cica.

JCS-Ionel Ivașcu