Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Un proiect aflat în lucru la nivelul Primăriei Reșița vizează dotarea școlilor și instruirea dascălilor! Această inițiativă se înscrie în ciclul financiar 2021-2027, la proiect lucrând specialiștii din cadrul Direcției Educație de la nivelul primăriei!

Din declarația primarului Ioan Popa, reținem că, pe ciclul financiar amintit, sunt disponibile fonduri pentru dotarea școlilor cu tot ceea ce ține de un act educațional modern. Fapt care vine ca o mănușă la capătul proiectelor de eficiență energetică derulate la unitățile de învățământ din oraș. Însă, pe lângă dotarea școlilor, proiectul, la care muncesc Ildiko Pataki, Mădălina Chiosa, Liliana Dacica, Mădălina Rădoi, alături de fostul ministru Daniel Funeriu, țintește și formarea continuă a dascălilor, în ultimii ani făcută mai mult sau mai puțin „empiric sau formal” în exprimarea primarului Popa.

„La fiecare cinci ani, dascălii au obligația să urmeze asemenea cursuri, pentru că trebuie să fie la curent cu schimbările din sistem și cu noile metode de predare. Noi vom demara un proiect prin care vom încerca să facem formare profesională continuă de înaltă calitate. Astfel, să creștem apetența dascălilor de a veni cu lucruri noi în sistemul educațional, astfel încât Reșița să devină un centru de excelență în educație”, a declarat Ioan Popa.

JCS-Ionel Ivașcu