Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ- Ministrul Dezvoltării Regionale a anunţat că cererea de finanţare pentru spitalul din Caransebeş a fost acceptată.

Un proiect cu finanţare europeană al municipalităţii, uitat aproape doi ani în sertarele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a revenit de câteva zile în actualitate.

Noul şef al MDRT, ministrul Eduard Hellvig, a anunţat oficial administraţia locală de pe Timiş şi Sebeş că cererea de finanţare a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC în Spitalul Municipal Caransebeş“ a fost acceptată, astfel încât se va trece la verificarea proiectului tehnic, o procedură necesară, potrivit primarului Marcel Vela, înaintea aprobării finanţării efective.

„Am găsit suportul necesar la dl ministru Hellvig care a înţeles viabilitatea proiectului nostru. Ţinem foarte mult la această iniţiativă pe care am gândit-o după ce am constatat statistic că Spitalul Municipal de Urgenţă deserveşte pacienţi din 200 de localităţi din Caraş-Severin şi judeţele învecinate, care vin aici pentru calitatea actului medical. Prin echipamentele de înaltă tehnologie de care vom beneficia prin proiect, timpii de diagnosticare şi de intervenţie pentru a salva vieţi se vor reduce cu aproape 85 la sută“, a spus Vela.

Primarul a mai adăugat că proiectul prevede şi îmbunătăţirea condiţiilor de cazare a pacienţilor prin reabilitarea infrastructurii electrice, sanitare şi de climatizare a spitalui. Potrivit edilului, odată finalizat proiectul, pacienţii din întreg Banatul Montan vor beneficia de rezonanţă magnetică nucleară, angiografie coronariană sau periferică, mamografie digitală şi radiografie dentară, nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la Timişoara pentru servicii medicale de acest gen.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 18 milioane de lei (4 milioane de euro), din care efortul bugetului local va fi unul consistent, de aproape 360 de mii de lei.

Nina Curiţa

Enable referrer and click cookie to search for pro webber