Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița l-a pierdut pe cel mai constant jucător al echipei din sezonul trecut! Handbalistul Eduard Belchite, în vârstă de 24 de ani, s-a transferat la Club Sportiv Municipal Bacău și va juca în ediția viitoare de campionat în Liga Națională!

Eduard Belchite, un inter-stânga de 1,98 m, în vârstă de 24 de ani, a fost un pion foarte important pentru CSM Reșița în obținerea promovării în Liga Zimbrilor, formația bănățeană fiind cea mai bună dintre cele 8 ocupante ale locurilor 1 și 2 din seriile Diviziei A. Din păcate, clubul reșițean nu și-a putut răsplăti jucătorii prin înscrierea în ediția 2022-2023 a primului eșalon. Din fericire pentru Belchite, care în trecut a mai evoluat pentru CSM București, CSM Bacău i-a remarcat evoluțiile și i-a propus un contract, acceptat cu bucurie de jucător. Până la urmă, omul potrivit la locul potrivit. Un astfel de handbalist este prea bun pentru divizia secundă”, este mesajul postat de clubul din Bacău.

Mesajul lui Eduard Belchite pentru băcăuani: „Sunt nerăbdător să reprezint un club familiarizat cu rezultate importante și cu suporteri cunoscători de handbal. Vă așteptăm să fiți alături de noi la fiecare meci. HAI BACĂU!”.

Unul dintre motivele pentru care CSM Reșița nu s-a înscris în Liga Națională este acela că handbaliștii din lot mai au nevoie de timp pentru a crește în valoare și că nu ar face față acum rigorilor primei ligi. Iată că sunt alții care consideră că un reșițean poate face față și poate acum.

Poate atunci când conducerea clubului va hotărî să promoveze ori nu se va mai putea din punct de vedere sportiv, ori cei mai buni reșițeni își vor fi găsit deja echipe înscrise în Liga Națională. Iar apoi Reșița va trebui să o ia de la zero. Eduard Belchite este deja primul care a confirmat că are valoare și este primul care părăsește Reșița pentru un eșalon superior.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Miruna Mihancea