Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luna decembrie a anului trecut a mai adus cinci investitori străini în judeţ. Oamenii de afaceri cărăşeni nu au considerat că finalul de an este dedicat strict sărbătorilor şi au decis să înfiinţeze firme chiar în decembrie.

În ultima lună a anului trecut, la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au fost înmatriculate 84 de firme, dintre care 42 sunt societăţi cu răspundere limitată, o cooperativă agricolă, 30 de persoane fizice autorizate şi 11 întreprinderi individuale.

Majoritatea agenţilor economici care au decis să înfiinţeze societăţi provind din mediul urban (62), doar 22 fiind înfiinţate în localităţi rurale. În preferinţele investitorilor, în luna decembrie 2012, pe primul loc se află comerţul, pe locul doi serviciile, iar pe al treilea loc – agricultura, silvicultura şi pescuitul.

Cinci societăţi cu participare de capital străin au fost înfiinţate în perioada menţionată, două din Cehia şi câte una din Austria, Germania şi Italia. Oficiul Registrului Comerţului Caraş-Severin a operat 34 de radieri, 17 agenţi economici au decis să-şi suspende activitatea iar alţi 12 şi-au reluat activitatea comercială.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu