Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – Chiar înainte de închiderea celui de-al II-lea apel de proiecte pentru finanţarea tabletelor şcolare şi a echipamentelor IT pentru activităţi didactice, Primăria Ciclova Română a depus un asemenea proiect!

Proiectul de finanţare este pe fonduri europene, prin Programul Operaţional Competivitate (POC), implementat de Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Termenul de depunere a propunerilor de proiecte în cadrul acestui apel a fost, potrivit Ghidului solicitantului, până în 15 ianuarie 2021, ora 18.00, aşa că, pe ultima sută de metri, primarul comunei, Mircea Cătălin Golu, a semnat un asemenea proiect, în joc fiind viitorul copiilor din Ciclova Română: „Avem un proiect în valoare de 26.000 de euro pentru tablete şcolare. E vorba de 120 de tablete pentru elevii până în clasa a VIII-a, dar şi pentru copiii de grădiniţă, fiindcă şi ei beneficiază de tablete. În proiect am prevăzut şi 12 table interactive, 18 laptopuri şi 4 proiectoare, astfel că valoarea totală a proiectului se ridică la 86.000 de euro.“

JCS-Alexandra Gorghiu