După şcoli, e rândul grădiniţelor să fie reabilitate - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După modernizarea mai multor şcoli şi licee, Primăria Reşiţa a depus proiecte pentru finanţare europeană pe Axa Prioritară 4, Prioritate de Investiţii 4.4 şi pentru grădiniţe şi creşe! 

Zilele trecute, aleşii locali au dat undă verde pentru două proiecte de hotărâre ce vizau reabilitarea a două grădiniţe de pe raza municipiului Reşiţa. Astfel, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru modernizarea Grădiniţei cu Program Normal Nr.3 din strada Castanilor 70, respectiv a Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.2 din strada Parcului 4.

Pentru grădiniţa de pe Castanilor, valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.766.539,14 lei, din care pentru construcţii şi montaj s-a alocat 1.429.748,48 lei, iar pentru cea situată în apropierea Grădinii Zoologice suma totală pentru reabilitare este de 2.232.825,30 lei, din care pentru construcţii şi montaj s-au repartizat 1.914,310,14 lei. Durata de realizare a lucrărilor la cele două unităţi preşcolare este de 15 luni.

Cu privire la sursele de finanţare, trebuie precizat faptul că rata de cofinanţare din partea Uniunii Europene este de maxim 85% din valoarea cheltuielilor eligibile ale celor două proiecte prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) iar de la bugetul de stat (BS) se va asigura un procent de 13%, ceea ce reprezintă rata de cofinanţare. Contribuţia Primăriei Reşiţa la cele două proiecte de investiţii este de 2%.

JCS-Nicoleta Moraru