După doi ani, se ridică starea de alertă în România - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mâine, 8 martie, potrivit spuselor președintelui Klaus Iohannis, se încheie perioada stării de alertă din cauza pandemiei de Covid-19. România s-a aflat în stare de urgență în perioada 16 martie – 14 mai 2020, iar din 15 mai 2020 până în prezent – în stare de alertă!

Va fi finalul intervalului de timp marcat de restricții dure. Acum, când nimeni nu mai vorbește despre Covid sau vaccinuri, ci doar despre conflictul din Ucraina, șeful statului, Klaus Iohannis, a anunțat că starea de alertă nu va mai fi prelungită. „Am convocat o şedinţă de evaluare, cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am decis să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei care sperăm că se apropie de final“.

El a precizat că, odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi unele restricții care au fost în vigoare până acum. Printre relaxări se află eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine, creşterea limitei de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine, evenimente private cu maximum 200 de persoane, iar masca nu mai este obligatorie în aer liber.

O fi bine, o fi rău? Vedem…

JCS-Nina Curița