Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Consilierul social-democrat este de părere că județul ar comite o gravă ilegalitate dacă înființează o societate proprie care să se ocupe de lucrările minore de acest gen, aferente întreținerii drumurilor. Deși societăți de acest gen funcționează perfect legal și la nivelul altor UAT-uri din județ și din țară!

Problema banală a înființării unei societăți care să se ocupe de lucrările aferente drumurilor județului – și care să preia, din toamnă, operarea bacului de la Moldova Nouă, după autorizațiile necesare – a iscat discuții spinoase în parlamentul cărășean. Consilierul județean Ioan Crina (PSD) consideră demersul drept ilegal, contrar Codului Administrativ, „un non-sens, care nu e de interes public. Nu cred că are sorți de izbândă înființarea“. Alesul județean a dat și câteva lecții despre cum s-ar fi putut face altfel, cumva prin înființarea unei structuri în subordinea Direcției de Drumuri Județene.

Societatea ar urma să poarte numele de Caraș Serv SRL, iar despre inițiativa care o vizează, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a explicat: „Adică primăria are o societate de genul ăsta, Timișul are. Primăria Reșița are 200 și ceva de angajați acolo și vedeți că repară, cum sună un cetățean, «dom`le, trebuie acolo, s-a spart o groapă», pac, pune mâna pe telefon primarul, se duce și o rezolvă cu costurile minime. Este fals, este o minciună care a fost strecurată că nu este legală. Cum să nu fie legal? Este foarte legal! Facem o societate comercială, să avem o echipă de intervenții pe chestii. Uitați, am niște rădăcini de pom de la calamitatea din iarna asta, au venit, au tăiat silvicii pomul, dar au lăsat rădăcina-n șanț. Pe cine să pun? Să fac o licitație pentru asta? Înțelegeți? Pentru lucrări din astea mici, nu e mare filosofie. În plus de asta, începând din 1 septembrie, va trebui să gestionăm bacul sub umbrela unei societăți private pentru că AquaCaraș nu va mai putea, are o dispensă până în august. Dacă nu, trebuie să dăm un milion de euro înapoi pentru bac. Păi ce facem? Deja o lună am pierdut. Vedeți ce înseamnă a bloca?“, a încheiat șeful județului, referindu-se la proiectele importante ale Caraș-Severinului, blocate, în opinia sa,  până acum din vina opoziției.

JCS-A.M.