Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Din șase penali la volan, cinci erau sub influențe! În afară de acestea, oamenii legii spun că au curs 499 de sancțiuni rutiere într-o săptămână!

În perioada 14-20 noiembrie, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, pe linie reactiv-preventivă, pentru siguranța traficului. Cele mai multe din cele 499 de sancțiuni contravenționale au fost pentru viteză (223). Au fost sancționați și 112 pietoni și 77 de bicicliști, pentru traversare neregulamentară și alte abateri.

4 conducători auto care au depășit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h și 70 km/h, dar și trei care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor au rămas și fără permis, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În total, au fost reținute în vederea suspendării 9 permise de conducere.

Tabloul contravențional este completat cu 6 infracțiuni la regimul rutier, constatate de oamenii legii, dintre care 5 vizând conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Spre exemplificare, sunt oferite două cazuri, primul fiind al unui tânăr de 19 ani al cărui autoturism a fost tras pe dreapta, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 21.23, pe Calea Caransebeșului, unde circula spre ieșirea din oraș: „La testarea cu aparatul Drugtest, a rezultat că se afla sub influența substanțelor psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru metamfetamină. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal“.

În cel de-al doilea caz, produs duminică spre luni, la ora 22.45, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din Obreja a fost depistat pe DN 68, în aceeași comună, înfipt într-un stâlp de pe marginea drumului. Potrivit oamenilor legii, bărbatul nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, iar la testarea cu etilotestul, aparatul a indicat un rezultat de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În urma evenimentului, bărbatul nu a suferit vătămări corporale și a fost condus de către polițiști la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit“, transmite IPJ Caraș-Severin.

JCS-A.M.