Dunca și Rof, fiecare pe limba lui! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – E vorba de decizia instanței în cazul ADI Intercom Deșeuri, interpretată de cele două părți fiecare în interesul ei!

Vă informam joi că Tribunalul Caraș-Severin a anulat alegerile pentru conducerea asociației, în urma cărora primarul Dognecei, Remus Rof, a fost ales președinte, iar Daniel Borduz director executiv. Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a reacționat și i-a transmis primarului Rof niște lămuriri. Dunca a amintit prima oară de modul în care primarul Mălăiescu, de la Oțelu Roșu, a organizat acele alegeri, anulate acum de instanță. „Să va luminez, deoarece aveți mare nevoie. Împreună cu dl primar Luca Mălăiescu ați organizat o porcărie de ședință în care v-ați bătut joc de tot. Dl Mălăiescu ne-a mințit în față și ordinar, referitor la modul în care puteam să votăm. Ați jubilat în grup și v-ați uns șef peste consiliul director al lui Borduz care timp de 7 ani nu a făcut efectiv nimic pentru județ. În afara plimbărilor și încasării de salarii grase din banii primăriilor”, a punctat șeful județului.

Dunca a spus apoi că instanța s-a pronunțat foarte clar și rapid și a admis direct anularea hotărârii cu pricina, sărind peste suspendarea ei. Iar pentru ca primarul Dognecei, care e și un cunoscut constructor specializat în lucrări la drumurile județene, să fie lămurit pe deplin, președintele CJ i-a explicat acestuia în termeni de specialitate: „Păi, dle Rof, fiindcă sunteți în domeniu și aveți în curte mai multe basculante, să vă explic și pe limba dumneavoastră. Veniți la noi, ne extrageți din curte o basculantă păcălindu-ne cu niște documente mincinoase și plecați râzând cu ea, parcând-o în curte la dumneavoastră. Noi va dăm în judecată cerând în primul rând motorina din rezervor pe care aveam acte separate, ca să nu puteți să o porniți până ne judecăm pe fondul problemei, și mai apoi să ne-o dați înapoi pentru că ne-ați păcălit. Instanța judecă rapid, ne dă dreptate spunând să duceți imediat camionul înapoi și vă dă peste mână de vă cad cheile de contact pe jos. În această situație, ce ne mai pasă de prima cerere, de vreme ce primim mașina cu rezervorul plin cu tot?”.

Romeo Dunca l-a mai atenționat pe Rof că, deși mai poate lungi situația prin recurs, așa cum președintele ADI Intercom Deșeuri a și anunțat, până la urmă acesta tot va trebui să plătească. „Sigur că nu e definitivă hotărârea instanței și o mai puteți lungi. Puteți mai apoi să organizați alte alegeri mai serioase și poate că veți fi pus ca șef în mod corect și democratic, dar față de trecut ați pierdut tot. Iar anularea odată rămasă definitivă va produce efecte și pe actele pe care le-ați emanat. Și pe banii primăriilor, pe care împreună cu Borduz i-ați cheltuit. Și pe care va trebui să-i aduceți înapoi. Până la ultimul leu!”, a încheiat președintele Consiliului Județean.

Primarul Rof n-a rămas dator!

Edilul Dognecei a recurs la apelative gen „șef de garaj” la adresa lui Dunca și a încercat la rândul lui să-l „lumineze” pe acesta, acuzându-l în același timp de dezinformare. „Domnule Dunca, în ceea ce privește cererea de chemare în judecată formulată sub semnătura dumneavoastră, s-a solicitat și anularea actelor subsecvente hotărârii atacate, instanța neadmițând însă acest capăt de cerere. […] În ceea ce privește restituirea sumelor de bani încasate, ar trebui să știți că spre deosebire de poziția de Președinte CJ, care este o poziție remunerată (adică încasați bani pentru o activitate pe care nici măcar nu o prestați sau o prestați în mod dezastruos), poziția subsemnatului în cadrul ADI Intercom este neremunerată, așadar nu am încasat nicio sumă de bani”, a răspuns, printre altele, Remus Rof.

Ultimul cuvânt în acest schimb de replici l-a avut, deocamdată, șeful CJ, care i-a transmis lui Rof că e într-o stare de confuzie. „Anularea înseamnă că nu se mai ține, dacă s-a anulat nunta, degeaba mai veniți cu flori. Mireasa nu mai e prezentă, pentru ca nici măcar nu mai e mireasă. Doamna nu se mai mărită. Nu mai stați pe ringul de dans, nu vă mai cântă nimeni, înțelegeți?! Cât despre banii ce trebuie restituiți, era vorba de sumele primăriilor pe care, împreună cu Borduz, le-ați cheltuit, nu pe care le-ați încasat. Despre ce aveți de încasat, nu vă faceți griji. Deocamdată, semnăm toate ordinele de plată ce urmează lucrărilor contractate cu dumneavoastră pentru că actele sunt <<beton>>. La lucrări efectiv nu am ajuns să analizăm calitatea și centimetrii de asfalt turnat. Vine iarna, pregătiți-vă de deszăpezit, și acolo aveți cel mai mare preț de pe zona respectivă. Pe care, la fel, îl vom onora”, a adăugat Romeo Dunca, acesta anunțându-l pe Rof că „vom vorbi de acum oficial, ca de la șef de garaj la șef de coloană…”.

JCS-R.M.