Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului a fost din nou ținta unor atacuri deloc ortodoxe, menite nu doar să-i șifoneze imaginea, ci și să tulbure bunul mers al administrației județului!

Chiar dacă județul are un cârcotaș mai puțin, odată ce consilierul județean Flavius Nedelcea și-a luat zborul către Centru, ședința ordinară a parlamentului cărășean a continuat să îmbrace obișnuitul aer de circ. Mascarada a fost deschisă chiar de maestrul Ionuț Popovici care, în mod paradoxal, chipurile îmbunat de Sărbătoarea Învierii, l-a criticat pe președintele CJ, Romeo Dunca, recomandându-i să lase șefia județului și să revină la… condus camioane: „Domnule președinte, mă gândeam la Sfintele Paște. M-am gândit să vă fac un cadou, dar vi-l fac fiindcă mâine, poimâine sunt doi ani de zile. (…) Poate că în urma cadoului pe care îl veți primi de la mine veți deveni mai nostalgic și vă întoarceți la prima dragoste“. Scoțând un volan ruginit dintr-o sacoșă de hârtie, a ținut să sublinieze că „a costat și plasa. Un volan de camion pe care vi-l dăruiesc cu mare dragoste, în speranța că vă veți întoarce la șoferie. Sunt convins că acolo vă pricepeți foarte bine. Deși, și acolo, dacă aș mai lua câteva ore de conducere pentru camion, aș fi mai bun ca dvs“, concluzionează singur consilierul Popovici, încrezător că, după câteva ture de frecat volanul, se poate numi camionagiu adevărat.

Ce-i drept, „darul“ oferit „cu mare dragoste“, un maldăr de fier vechi, învelit în ceva mai scump decât obiectul în sine, oglindește cât se poate de bine imaginea celui care l-a ales. Dar replica șefului județului a fost de această dată blândă: „Nu vă faceți griji, timpul vă va răspunde la toate. Dar dvs, cum obișnuiți, faceți tot felul de cadouri, aveți tot felul de puncte de vedere care în final se dovedesc doar un foc de paie. Asta este, ne-am obișnuit cu dvs. În caz că ne părăsiți, pentru că așa am auzit pe aici că o să plecați, chiar o să-mi pară rău“.

Popovici a ținut să-l asigure pe președinte: „Vă dau cuvântul meu de onoare, atât de mult m-am atașat de dvs încât n-o să plec până la finalul mandatului, vă asigur!“. Dunca i-a dat un răspuns savuros, spre deliciul auditoriului: „Eu știu că dvs vă atașați de bărbați prezentabili, arăt bine și din spate! Mai era cineva în situația dvs care mi-a spus: dom`le, nu mai trece te rog așa pe lângă mine, că din spate îmi dai emoții! Dar vă mulțumesc pentru declarație“.

Spectacolul de la înălțimile județului a continuat cu zbateri și dezbateri pe tema arieratelor spitalelor, a Chirurgiei de la SJUR, au continuat cu drumurile, deszăpezirile – care în unele zone ale județului s-au scumpit, iar în altele s-au ieftinit, deși iarna a fost la fel de „grea“ mai peste tot –, cheltuielile implicate de RMN, dar și investițiile considerate exagerate pentru spitalul modular, lucru explicat deja de președintele CJ și la ședințele anterioare. Toate discuțiile s-au întins vreme de aproape patru ceasuri.

Înotând printre subiecte, consilierul Popovici nu s-a putut abține să nu-l ia la întrebări pe șeful județului vizavi de un funcționar public care ar fi condus „celebrul Touareg pierdut și găsit ulterior, proprietate a Consiliului Județean“, întrucât declara că știe că există anumite proceduri pentru a putea conduce mașina instituției. A uitat să amintească, însă, faptul că la rândul său, când era vicepreședintele forului, le știa, chiar și atunci când a fost fotografiat folosind mașina CJ-ului în interesul familiei. Explicația de partea lui Dunca a fost una simplă: i-a dat cheia respectivului funcționar pentru a parca bolidul. Și-n plus, așa cum a reamintit, este unul dintre cei mai economici președinți de CJ la capitolul decontării carburantului folosit, deplasările în interesul județului făcându-le în mare parte din buzunarul propriu.

După încheierea ședinței, șeful județului a tras concluzia: „Asta este, nu funcționează treaba chiar cum ar trebui, e adevărat! A durat și ședința mai mult“, însă crede că acest spectacol la înălțime nu va continua la infinit, încheind: „Lucrurile se vor îmbunătăți“.

JCS-Antoniu Mocanu