Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Solicitat de mass-media să spună dacă a făcut presiuni asupra managerului Teatrului de Vest, preşedintele Consiliului Județean a precizat că va face ordine în instituţie! 

Reluându-se subiectul unei posibile demisii a managerului Teatrului de Vest Reşiţa, Florin Gabriel Ionescu, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean pe luna decembrie, Romeo Dunca a spus că nu a făcut presiuni ca managerul de teatru să-şi dea demisia, dar a precizat cum a decurs, din punctul său de vedere, de fapt, întâlnirea, în pofida celor relatate de Ionescu la ultima conferinţă de presă. Reamintim că înainte de ultimele două premiere din acest an, actriţa Camelia Ghinea a deschis acest subiect, provocându-l pe manager să confirme sau nu zvonurile legate de o posibilă plecare a sa din teatrul reşiţean. Atunci, Ionescu a povestit că i s-a părut că era pus acolo ca în faţa unui tribunal şi a încercat să-l citeze pe preşedintele CJ aproape ad literam, care ar fi spus că ar fi bine dacă i-ar ajuta şi ar părăsi postul, fiindcă se doreşte o echipă nouă în teatru.

Romeo Dunca a clarificat însă ce a descoperit în activitatea lui Ionescu şi a făcut aceste precizări în cadrul şedinţei CJ: „Nu, el a venit la mine în birou, nu l-am cunoscut. Când a venit, am crezut că face o scenă de teatru, a făcut spectacol. Am reţinut şi mă deranjează că el are absenţe nenumărate nejustificate, că deşi locuieşte în Reşiţa i se decontează sume de Timişoara pentru chirie. Eu am găsit chirie cu 130 de euro, el plăteşte 300 pentru o proprietate care aparţine tot unui angajat al teatrului, că se cheltuie mulţi bani nejustificat de către el. Eu am spus că acest om din punctul meu de vedere, fără a-i aprecia talentul de actor, nu are ce să caute în acest post. În rest, eu n-am exercitat presiune, doar i-am spus că eu nu-l văd potrivit. Vom analiza şi juridic şi vom pune lucrurile în ordine şi acolo“.

JCS-Alexandra Gorghiu