Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean a răspuns mai multor acuzaţii aduse de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici, vizavi de anumite demersuri administrative, precizând că „dezinformarea şi obsesia faţă de numele Dunca arată panică“!

După cum ştiţi, Romeo Dunca a donat judeţului proiectul „Amenajare zonă turistică şi domeniu schiabil Nedeia, Munţii Ţarcu-comuna Zăvoi”! La penultima şedinţă a forului decizional judeţean, consilierul Ionuţ Popovici (PMP) l-a întrebat pe preşedintele Dunca ce se mai întâmplă cu Nedeia, cerându-i să pună în mapele consilierilor documentaţia respectivului proiect.

„Nu a existat nici un interes real din partea domnilor Popovici şi Nedelcea de a afla ce e cu acest proiect şi în ce constă. Spectacolul cu amendamentul propus, anume acela că donaţia se va face după ce se cunosc detalii despre proiect şi să urmeze o altă hotărâre, atunci când am făcut donaţia, e de slaba clasă atâta timp cât interesul pentru ce se întâmplă cu proiectul este egal cu zero. Şi Popovici şi Nedelcea au fost invitaţi personal pentru lămuriri. Atâta timp cât cererea de a pune în mapă la dispoziția consilierilor întreaga documentație e de-a dreptul exagerată nu puteam să o onorez. Înțelegând lipsa competenței tocmai prin acest gen de cerere am invitat în mod oficial, în cadrul şedinţei, de mai multe ori pe cei interesați să vină la mine la birou pentru a studia documentele şi a lămuriri neînțelegerile de vreme ce documentația are 7000 pagini. Au trecut 5 luni si nu au venit, doar mint pe la presă. Între timp soluţia identificată pentru demararea lucrului a fost făcută, am înaintat cerere cu rezervarea numelui Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară, pentru că trebuie făcută o astfel de asociaţie. Popovici a fost informat personal de acest lucru în plenul ședinței Consiliului Judeţean. Conform adresei înaintate la jumătatea lunii martie, avem şi răspunsul sosit cu numele rezervat“, a precizat Romeo Dunca.

Vizavi de trecerea în administrarea judeţeană a drumurilor Şucu-Olteana şi Vâlsan-Şaua Jigoriei, despre care fostul vice Ionuţ Popovici spunea că nu sunt o prioritate, judeţul având de reabilitat o reţea de 800 de km de drumuri judeţene, preşedintele CJ a făcut câteva precizări tot pe contul său de Facebook. Drumul Vâlsan-Şaua Jigoriei va lega cândva stațiunile Poiana Mărului și Muntele Mic, unind DJ 683 – Zăvoi – Măru – Poiana Mărului și DJ 608A – Caransebeș – Zervești – Turnu Ruieni – Borlova – Stațiunea Muntele Mic.

„Acest drum nu necesită în următorii ani nici un ban. Preluarea în administrare este începutul unei proceduri anevoioase şi de durată, iar reabilitarea acestuia se va face din cu totul altă sursă decât cea de unde se repară şi întreţin drumurile judeţene. S-a spus că acest drum ajunge exact la Telescaun şi reabilitarea este făcută în favoarea mea. Nimic mai fals. Conectarea drumului forestier cu actualul drum judeţean se face la intersecția cu poteca spre Cuntu, mai exact la 5 km de Vâlsanu. Acest telescaun e plin în sezon, iar conexiunea e făcută expres în favoarea turistului român care poate opta să rămână peste noapte la Poiana Mărului. Şi în avantajul zecilor de investitori de la Poiană care au deja locații de cazare și care peste iarnă sunt goale. Iar vara pline de motociclişti enduro, în lipsa unei conexiuni civilizate cu zona turistică din Banatul Montan. Nici eu și nici familia mea nu deţinem azi spaţii sau vreo infrastructură de cazare în Poiana Mărului“, a mai precizat şeful judeţului.

Romeo Dunca mai susţine că „alegătorii din Caraș-Severin care au hotărât la alegerile locale din septembrie că doresc schimbarea vor avea parte de ea. Dezinformarea şi obsesia faţă de numele Dunca arată panica instalată în rândul celor care dacă aveau ceva de spus, o puteau face în mandatul trecut“.

JCS-Nina Curiţa

StudiudeEvaluareAdecvataPUZNedeia