Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului aduce în atenție câteva mașinațiuni ale votului în defavoarea cetățenilor, care speră că vor fi corectate la următoarele alegeri!

Chiar dacă recentele trădări și jocuri de culise nu par să aducă liniște în Consiliul Județean, șeful județului nu se arată descumpănit. „Eu sunt un optimist naiv, incurabil, nu o să mă schimb niciodată! Eu cred că populația înțelege ce se întâmplă, vede împotrivirea și circul pentru lucruri atât de puțin importante. Adică cum să iei de la Lupac banii (de apă – n.r.) și să-i dai la Iablanița? Adică acolo unde sunt sute de persoane care trăiesc din ajutoare sociale sau au venituri de asistenți sociali. Nu acuz pe nimeni, dar nu se poate ca într-o localitate, zeci de procente din cetățeni să fie asistați sociali sau asistenți sociali. Cum poți să iei bani de la Reșița – când Reșița cere bani ca să facă transportul pe care trebuia să-l facă Consiliul Județean –, de la transportul copiilor, și să-i dai la Bocșa? Nu zic că Bocșa nu are nevoie de bani, are nevoie. Dar cum să dai 80.000 de lei în plus la Bocșa, când Primăria Reșița vine și ia copiii de la Bocșa și-i aduce la Reșița? Sunt tot felul de anomalii, lucruri care nu sunt de înțeles și care sunt rușinoase. Și pe care populația cred că le va înțelege și în mod normal ar trebui să le corecteze la votul de anul acesta. Poate că la nivel de țară, poate că în PSD, poate că în Guvern, poate că miniștrii își fac treaba mai bine – nu foarte bine față de ce ne așteptăm ca și țară –, dar mult mai bine decât cei de la nivel județean, care iată în ce situații penibile ne aduc. Pe noi și pe cetățeni!“, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean.

Când rămâi fără pantofi, fugi mai repede!

Cu toată viziunea pozitivă, șeful județului recunoaște că anul trecut – când PNL a pierdut majoritatea în Consiliul Județean – a avut și părți negative: „Păi asta e exact ca și când îți pierzi pantofii, ești nevoit să alergi mai repede. Asta este, n-avem ce face, ne conformăm. Cine se aștepta? Dvs credeți că dacă eu știam în 2020 că pierdem majoritatea, l-aș fi preferat pe Marius (Isac-n.r.) vicepreședinte fiindcă mă așteptam că va avea loc o astfel de schimbare? Nu! Astea sunt lucrurile, se întâmplă și ne adaptăm rapid la situațiile des schimbătoare. Asta este politica în Caraș, asta este administrația în Caraș, astea sunt interesele în Caraș, deranjate, care probabil că generează atâta energie să-i scoată pe toți din papuci. Și, v-am spus, rămânem fără papuci, alergăm mai repede, facem joc de glezne ca să nu ne înghețe tălpile.“

Spunând aceste lucruri, oficialul a precizat că nu a planificat o petrecere la cumpăna dintre ani, pentru a închina cu dușmanul, vorba tradiției conform căreia „cele rele să se spele“: „Relele nu se pot spăla așa, pentru că efectele lor rămân! Și eu dacă ar fi să ciocnesc cu Crina sau cu Ionescu – care știu ce a făcut și acum iar va fi în Consiliul de Administrație, în conducerea ADI, iară la licențe acolo, la ce ține de drumuri –, am un sentiment de vomă, pe românește. Mi-e greață de anumite situații. Păcat că mai sunt și consilieri… Am avut o ramură nouă (încă un nou consilier județean – n.r.), cum a venit am avut iar speranța că o să voteze și el cu sufletul. Din păcate nu e așa…“

JCS-A.M.