Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a avut programate la București mai multe întâlniri privind viitorul spital pe care administrația județeană vrea să îl construiască printr-un parteneriat cu Primăria Reșița!

Pentru identificarea surselor de finanțare necesare ridicării spitalului, primele întâlniri de la București au fost cu reprezentanții VMP Partners, ale căror servicii includ, între altele, consultanță pentru fonduri de investiții, precum și finanțare de proiecte.

Nevoile și implicațiile noului spital județean au fost discutate cu prof.univ.dr Radu Dop, medic chirurg cu o bogată carieră universitară și de cercetare în programe naționale și internaționale și cu experiență în domeniul strategiilor de dezvoltare durabilă. Domnia sa a fost director al Spitalului Clinic de Urgență din București, ministru adjunct în Ministerul Sănătății și CEO al Spitalului Euroclinic din București.

Însoțit de Luca Militello, CEO Grupul Monza România și de conf. dr. Carmen Orban, director general al Grupului Monza România, joi, 11 martie 2021, la București, președintele Dunca a vizitat și viitorul spital privat oncologic ce va fi inaugurat în luna aprilie a acestui an. Este vorba de o investiție de 12 milioane euro, cu dotări de alte 10 milioane euro, o unitate spitalicească de top, cu 100 paturi, 10 săli de operație și echipamente medicale de ultimă generație. La finalul vizitei, reprezentanții Grupului Monza România și-au exprimat disponibilitatea pentru oferirea de consultanță și sprijin pentru identificarea unor potențiali investitori pentru un parteneriat public-privat în vederea construirii la Reșița a viitorului spital județean.

JCS-N.C.