Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Președintele Consiliului Județean vrea renovarea clădirii care găzduiește bolnavi cronici, prin Compania Națională de Investiții (CNI)!

Șeful județului a văzut în urmă cu o lună de zile ce a ajuns sanatoriul de la Marila,  „o construcție superbă care a rezistat o sută de ani, dar degradată prin trecerea timpului și dezinteresul celor cu putere, a ajuns azi în stare de paragină”.

Potrivit lui Dunca, există încă fonduri pe recuperare post Covid și pentru sanatoriile de boli cornice, chiar dacă CNI este asaltată de mii de proiecte pentru care nu sunt bani suficienți. Chiar și așa, președintele CJ crede că sanatoriul poate fi refăcut, în acest sens forul județean inițiind deja procedura de trecere a imobilelor de la Marila către Compania Națională de Investiții.

„E timpul să ne îngrijim de bunurile de valoare cu atât mai mult cu cât sunt încărcate de istorie și excelent proiectate de arhitecți și ingineri pricepuți. Vom șlefui acest diamant prăfuit de indiferență și de trecerea anilor cu ajutorul CNI și îl vom reda județului și țării la capacitatea maximă, cu 4 camere barice atât de eficiente și necesare. O renovare totală, la un loc cu căminele administrative unde locuiește personalul, va transforma acest loc într-un important centru de interes și un izvor economic. 600 de pacienți din toată țara vor aduce lunar sute de vizitatori care, cu siguranță, vor rămâne în zonă câteva zile. Fie că vor ajunge aici venind prin Anina, fie urcând de la Oravița, ei vor deveni clienții hotelurilor din zonă, ai restaurantelor deschise sau călători ai trenului, parcurgând linia ferată dintre cele două orașe din Banat”, a precizat Romeo Dunca.

Încă un pas pentru un viitor mai bun pentru sanatoriul de la Marila poate fi făcut astăzi, când consilierii locali orăvițeni au pe masa trecerea sanatoriului la CNI. „Sper ca la ședința de joi, de la ora 12, consilierii orăvițeni să voteze în unanimitate acest proiect. Cu atât mai mult cu cât voi fi prezent personal pentru a susține această șansă care poate fi o realitate. De joi, începând cu 12.30”, a mai adăugat șeful CJ.

JCS-N.C.