Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şeful judeţului susţine că „pe înregistrări se văd persoane care intră și iasă, în mare parte, persoane care au lucrat acolo și iasă cu documente!“

În cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Consiliului Judeţean, în contextul nemulţumirii consilierului Flavius Nedelcea despre o informare făcută de Direcţia de Drumuri Judeţene, preşedintele Romeo Dunca spunea că Maria Păulescu trebuie înţeleasă deoarece „e anchetată săptămânal de organele de cercetare penală din cauza furturilor care s-au făcut și se fac încă în instituție!“.

Şeful judeţului a precizat că se extrag exact documentele din care ar putea reieși cu ușurință cum s-au furat banii publici alocați pentru lucrări care fie nu s-au făcut deloc, fie au fost executate în bătaie de joc: „În Direcția Județeană de Drumuri intră în fiecare zi aproape persoane, intră chiar și pe scara de incendiu, se sustrag documente, ni s-a sustras semnătura electronică. Doamna Maria Păulescu trebuie să meargă aproape săptămânal, este anchetată, a făcut nenumărate plângeri la Poliție. Pe înregistrări se văd persoane care intră și iasă, în mare parte, persoane care au lucrat acolo și iasă cu documente!”.

De ce ar face cineva aşa ceva? „Probabil ca să ascundă lucruri care se întâmplă acolo. Ce alte motive ar putea să fie?! Probabil că oamenii care au lucrat acolo au interesul să sustragă anumite documente. Am văzut filmarea din ziua în care a dispărut semnătura electronică a doamnei director, am văzut umbra care a venit pe scara de incendiu și a intrat în clădire. Probabil e în legătură cu plângerile pe care le-am făcut sau care sunt în lucru. Ăsta o fi motivul!”, a mai explicat președintele Consiliului Județean.

Romeo Dunca a mai spus că se va depune o nouă plângere penală cu privire la modul în care au fost alocați bani pentru anumite studii care nu au avut niciun rezultat.

JCS-Nina Curiţa