Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Asta le-a spus candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin premierului Orban și miniștrilor Vela, Popescu și Bode, la întâlnirea de astăzi de la Băile Herculane!

Discuțiile liberalilor cu întreprinzătorii din turismul din zonă s-au axat pe două mari probleme ale stațiunii: gazul și infrastructura rutieră care să aducă turiștii la Herculane. „Dl Dunca a venit cu ideea, îmbrățișată de dl ministru Popescu și dl Sterian (șeful Transgaz-n.r.), cărora le mulțumesc, de a conexa Clisura Dunării, Moldova Nouă, la magistrala de gaz direct din zona Văii Almăjului”, a explicat ministrul Marcel Vela.

„Pot să vă spun că județul acesta care are o șansă deosebită, în special în turism, cel mai frumos județ, are nevoie pentru a se putea dezvolta turistic de două lucruri. În primul rând infrastructura de gaz, cu acest lucru vom rezolva și grija mai mare față de pădurile virgine și de parcurile naționale pentru că presiunea asupra lemnului de foc va fi mai mică. În al doilea rând, infrastructura rutieră care va trebui să lege toate localitățile în așa fel încât să lege sutele de obiective turistice. Încerc să ajung cu ajutorul dumneavoastră la Consiliul Județean și acolo voi fi ca elefantul scăpat în aranjamentele de cristal ale PSD-ului, o să dau cu ele de pământ. […] Această conductă de gaz nu se termină unde ar trebui, trebuie dusă până la Moldova Nouă. Vă rog să ne sprijiniți dle prim-ministru, iar pe domnul ministru Bode îl rog să realizeze și racordul de 10 kilometri între Poiana Mărului și Muntele Mic care va da un nou imbold turismului din Banatul de munte, dar și un tunel la Plugova pentru camioane”, au fost doleanțele lui Dunca.

În stilul caracteristic, omul de afaceri a și găsit rapid o hartă cu traseul de gaz și l-a trasat până la Moldova Nouă, hartă pe care a încercat să obțină semnăturile miniștrilor, ca o garanție că proiectul se va realiza.

Premierul Orban l-a asigurat pe Dunca de tot sprijinul pentru aceste proiecte, la fel și pe primarul liberal de Herculane, Cristian Miclău, căruia i-a transmis că în următorul mandat va beneficia de sprijinul Guvernului, nu ca în ultimii patru ani: „Dle Dunca, veniți la mine și vă semnez actele normative necesare pentru aceste proiecte, deja am adoptat hotărârea pentru realizarea acestui tronson de gaz. Vă spun sincer, nu pot să înțeleg cum de guvernările anterioare au fost atât de lipsite de bun-simț. Dacă n-ai gaz și transport, nu poți să atragi investiții importante. […] La Herculane am venit să-l sprijin personal pe primarul Cristi Miclău, dumnealui nu mai este orfan de guvern, de data asta în viitorul mandat va avea Guvernul de partea lui și sprijin pentru toate proiectele importante pentru Băile Herculane și va avea un mandat în care nu i se va mai da la gioale de la București sau de la Consiliul Județean Caraș-Severin. Să ne asigurăm împreună că în 27 septembrie în fruntea CJ va sta un om cu adevărat hotărât să facă treabă, un om care a arătat că știe ce înseamnă să atragi bani, să conduci oameni, să duci la bun sfârșit proiecte, dl Romeo Dunca”.

Și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a avut vești bune pentru Băile Herculane, din care guvernul liberal vrea să facă un reper al turismului din regiune în următorii anii, evident cu ajutorul unor fonduri consistente. „Cred că un lucru foarte important pentru Caraș-Severin și Băile Herculane este turismul, ne dorim să se vorbească de destinația Caraș în Europa și-mi doresc ca Băile Herculane să devină un Baden-Baden al României și al regiunii, au fost două orașe surori. Până în 2024 se vor aloca peste 100 de milioane de euro pentru regenerarea urbană și turistică a stațiunii, e prins deja în strategia turistică a României. Ne dorim ca Băile Herculane să fie legate de Clisura Dunării”, a încheiat ministrul Economiei.

JCS-Nina Curița

Comandat de Partidul Naţional Liberal. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar: 21200012