Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Indignat că a primit factura pentru plata salariilor angajaţilor de pe bac-ul Baziaş-4, preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, îi solicită lui Torma să limpezească apele acestei încurcături!

Aşa cum consemnam astă-vară, situaţia angajaţilor companiei care operează bac-ul de la Moldova Nouă este una atipică, fiindcă aceştia vin la lucru, se ocupă de mentenanţă, dar când vine vorba de plata salariilor, problema ajunge la Consiliul Judeţean. Tocmai de aceea, preşedintele CJ, Romeo Dunca, îi cere explicaţii lui Torma pe pagina sa de Facebook: „În numele interesului pentru cetățenii din Moldova Nouă, pe care îl amintiți cu fiecare ocazie, rezolvați vă rog problema plății salariilor celor care păzesc bacul. Mă sună disperați că din iunie nu au mai văzut un ban. Am fost indignat şi am făcut verificări. Sunteţi majoritar în asociere şi dumneavoastră aţi numit conducerea. Judeţul a plătit toate obligațiile, inclusiv pe septembrie, iar pentru octombrie a fost trimisă greşit factura. Așadar, banii pentru salariile celor necăjiți au fost achitate de Consiliul Județean. Chiar dacă azi situaţia e confuză, încurcătura e de pe vremea când aveați puteri depline. Cred că atâta influență încă mai aveți. În special asupra persoanei pusă pe funcţie de dumneavoastră“.

Pe final de mandat, Torma spunea că „e de noaptea minţii ce se întâmplă cu bac-ul“, fiindcă Primăria n-are cum să scoată bani din buzunar ca să plătească angajaţii, dacă bac-ul nu funcţionează. Pe de altă parte, Ministerul Muncii nu a cuprins şi această activitate pentru plata şomajului tehnic, iar factura e pusă în braţele Consiliului Judeţean, care împreună cu Primăria Moldova Nouă sunt acţionarii societăţii care administrează bac-ul, respectiv SC Eoliana Caraş SRL.

Fostul edil al oraşului din Clisura Dunării spune că s-a săturat de interminabilele războaie cu oponenţii politici, însă înainte să facă declaraţii de presă vrea să clarifice această situaţie într-o întrevedere tete-a-tete cu Dunca, el considerând că acesta nu este suficient de bine informat. Vom reveni.

JCS-A.G.